Viggo Kristiansen klager VG til PFU.
Viggo Kristiansen klager VG til PFU.

Viggo Kristiansen klager VG til PFU

Klager inn Krimpodden og VGTV-episode.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Viggo Kristiansen har tirsdag sendt PFU-klage mot VG, får Journalisten bekreftet.

Journalisten har fått tilgang på klagen via støttegruppen til Kristiansen. PFU-sekretariatet bekrefter at klagen er mottatt.

Stabssjef Øyvind Næss i VG opplyser tirsdag at de ikke har mottatt klage ennå.

- Hvis vi mottar en klage, vil vårt svar komme i tilsvarsrunden med PFU, sier Næss til Journalisten.

Klagen er sendt inn av Terje Helland på vegne av Kristiansen. Helland er mediekontakt for Viggo Kristiansen, Kristiansens familie, Kristiansens støttegruppe og advokatene Sjødin og Gulstad.

Kristiansen reagerer på innhold i VG-podkasten Krimpodden og en VGTV-publisering fra juli i år, og klager på brudd på en rekke punkter i Vær varsom-plakaten:

1.5 om å beskytte enkeltmennesker mot overgrep fra offentlige myndigheter, 3.2 om kildebredde og kontroll av faktiske opplysninger, 4.2 om sammenblanding av kommentar og faktiske opplysninger, 4.4 om å ikke gå lenger i overskrifter enn det er dekning for i stoffet, 4.5 om å unngå forhåndsdømming i kriminal- og rettsreportasje, 4.7 om varsomhet ved omtale av saker som er på et tidlig stadium av etterforskning, 4.13 om å rette og beklage feil raskest mulig, 4.14 om samtidig imøtegåelse og 4.15 om å gi rett til snarest mulig tilsvar.

Powered by Labrador CMS