Generalsekretær i Landslaget for lokalaviser (LLA), Tomas Bruvik, gleder seg litt ekstra til årets landsmøte.
Generalsekretær i Landslaget for lokalaviser (LLA), Tomas Bruvik, gleder seg litt ekstra til årets landsmøte.

LLA-sjefen: – I år skal vi gjøre noe vi aldri har gjort før

Allerede er nærmere 200 påmeldt landsmøte.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Landslaget for lokalaviser (LLA) sitt landsmøte går av stabelen i Ålesund 18. mars. Allerede nå er det nærmere 200 påmeldte fra norske lokalaviser.

– Nå begynner vi å bli optimistiske, og det kan se ut som at vi får til et landsmøte i år. De neste månedene gir vi full gass, og jeg ser ekstremt frem til mars, sier generalsekretær i LLA, Tomas Bruvik, til Journalisten.

To år på rad har landsmøtet, et av årets høydepunkter for mange i norske lokalaviser, blitt avlyst som følge av pandemien. Og selv om det finnes en risiko for at smittesituasjonen setter kjepper i hjulene i år også, er LLA fast bestemt på at det blir fysisk landsmøte før sommeren.

– Vi har en eventuell dato vi kan jobbe mot, dersom smittesituasjonen ikke skulle tillate møte i mars, men per nå har vi troen på at vi kan gjennomføre, forteller Bruvik.

Årets landsmøte vil by på foredrag og debatter, festmiddag, konsert og prisutdeling. Her skal årets beste lokalavis, markedsstrategi, journalist, foto, lokalavisside og digitale satsing kåres. Hele programmet finner du på LLAs nettside.

I tillegg kan generalsekretær Bruvik avsløre at en splitter ny aktivitet står på agendaen – nemlig en idédugnad.

– Sammen med Oslo Met skal vi bruke store deler av lørdagen på en idédugnad. Det er noe helt nytt som vi aldri har prøvd før. Det går ut på at vi skal finne idéer og løsninger rettet mot innhold, graveprosjekter, nye inntekter og den slags. Rett og slett alt som kan forbindes med utfordringer for lokalavisene i dag.

Resultatene fra dugnaden skal etterarbeides og sendes ut til de deltakende avisene.

– Når man samler så mange flinke folk med ulik kompetanse og bakgrunn, har jeg troen på at idédugnaden blir veldig nyttig for avisene, avslutter generalsekretæren.

Powered by Labrador CMS