Sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad slutter i stillingen.

Lars Helle slutter som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad

– Riktige tidspunktet for meg å slutte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter nesten ti år som sjefredaktør tar Lars Helle avskjed med regionavisen Stavanger Aftenblad.

Helle kom til Aftenbladet som sjefredaktør 1. januar 2012. På en et allmøte i Aftenbladet torsdag morgen varslet han om at han vil slutte i stillingen i løpet av høsten, skriver Schibsted i en pressemelding.

Det skal ikke være noe dramatikk som ligger bak beslutningen hans, ifølge 58 år gamle Helle. Han blir værende i stillingen til ny sjefredaktør er på plass.

– Mediebransjen og Stavanger Aftenblad har vært gjennom store endringer mens jeg har hatt denne stillingen. Likevel har det vært både en fest og et privilegium å få lede Rogalands viktigste nyhetsmedium i disse årene. Aftenbladet er også en kulturbærer og en svært viktig debattarena, som det har vært en glede å være med på utviklingen av, sier Helle i pressemeldingen.

Han mener det passer fint å overlate stillingen til andre nå.

– Ved årsskiftet ville jeg ha vært her i ti år. Det er sunt med fornyelse. Selv er jeg 58 år og syns dette er riktig tidspunkt å slutte på dersom jeg skal gjøre noe annet i livet. Dessuten slutter jeg på et tidspunkt der ting går bra og det er god tone mellom eiere, ansatte og meg, sier han.

Helle opplyser at han ikke har noen annen stilling i ermet og vet ikke hva han skal gjøre når aftenbladperioden tar slutt. Han skal heller ikke over i en annen stilling i verken aftenbladhuset eller Schibsted.

– Jeg er motivert for å prøve noe annet, sier han.

Videre roser han både kolleger og eier:

– Jeg har vært heldig som har hatt et så sterkt lag med journalister og andre dyktige kolleger rundt meg. I tillegg har det vært fantastisk å være på innsiden i Norges største og beste mediekonsern. Schibsted er en seriøs og god eier, som er i front på mange områder. Jeg har fått være deltaker i en rekke av disse framgangene, sier Helle.

Han har tidligere vært ansvarlig redaktør i Dagbladet og Rogalands Avis.

Powered by Labrador CMS