Line Andersen har saksøkt NRK. Et forsøk på megling i forrige uke førte ikke fram, skriver VG.

Megling mislyktes

Et skritt nærmere rettssak mot NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

24. februar kunne Journalisten avsløre at NRK-profilen Line Andersen har gått til sak mot sin arbeidsgiver. I dag skriver VG at det i forrige uke ble gjort et forsøkt på megling. Men at meglingen mislyktes.

– Det har vært gjennomført megling. Det er foreløpig ikke noe forlik i saken, så hovedforhandling er fortsatt berammet, opplyser tingrettens administrator, Helen Andenæs Sekulic, til VG.

Saken er berammet i Oslo tingrett fra 18. mai.

VG skriver videre at det ikke er satt noen dato for et eventuelt nytt meglingsforsøk.

Konflikten handler blant annet om endring i arbeidsoppgaver fra arbeidsgivers side.

Andersens side mener NRKs handlinger utgjør en ugyldig endringsoppsigelse, og krever erstatning fra statskanalen.

NRK-profilen har i flere år vært en mye brukt programleder i NRKs sportssendinger, men hun har ikke vært synlig på skjermen siden høsten 2019.

Hun representeres i saken av advokat Tron Dalheim.

– Saken gjelder beslutninger truffet av NRK, som har store konsekvenser for Line Andersens videre karriere, sa Dalheim til Journalisten i februar.

Advokaten sier at Andersen over en periode på halvannet år etter deres syn har vært utsatt for en prosess de mener er rettslig uholdbar, og som har vært uforholdsmessig belastende for henne.

Andersen sa selv til Journalisten i februar at hun skulle ønske det ikke gikk mot rettssak.

– Det er ingenting i hele verden jeg skulle ønske mer enn at dette ikke var nødvendig, men det har det vist seg å bli. Jeg har hele tiden snakket med noen av de flinkeste folka på området, og vi har forsøkt å gjøre alt vi kan for at dette ikke skulle skje. Men til slutt fantes det ingen annen vei ut.

– Jeg er lei meg og sliten, og håper vi kan komme til en anstendig løsning.

NRKs organisasjonsdirektør Olav Hypher skrev følgende i en epost til Journalisten da saken først ble kjent:

– Vi kan bekrefte at NRK har mottatt en stevning fra Line Andersen. Vi har hatt dialog med Line Andersen i lang tid og ønsker å finne en løsning. Noe mer ønsker vi ikke å si nå, da vi anser dette som en personalsak

Andersen har jobbet i NRK siden 2004, blant annet som sportsanker. Hun har også vært en del av NRKs tradisjonsrike 17-mai-sendinger.

Powered by Labrador CMS