Influenser Sophie Steen Isaksen, bedre kjent som Sophie Elise, har utløst klagestorm til Kringkastingsrådet etter et bilde på Instagram.

Kringkastingsrådet har fått over 1.600 klager etter Sophie Elise-bilde

Kringkastingsrådet har fått et stort antall klager som følge av et slettet Instagram-bilde fra influenseren Sophie Elise, som har en podkast hos NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK og influenser Sophie Elise, som egentlig heter Sofie Steen Isachsen, har hittil fått 1.645 klager, opplyser sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til NTB.

– Det har bare i morgentimene i dag kommet et par hundre klager, sier Skarrud.

Dette er dermed den tredje mest innklagde saken i Kringkastingsrådets historie.

Søndag publiserte Sophie Elise bildet av seg selv og en annen influencer på Instagram. Bildet viser Sophie sammen med en annen kvinnelig kjendis foran et speil. Kvinnen holder en liten pose med hvitt innhold, som mange har tolket som narkotika.

Det aktuelle bildet ble raskt slettet.

Isachsen som rollemodell

«Livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen», sto det i teksten under bildet, som ble slettet etter kort tid.

– Bildet har utløst nye reaksjoner, sier Skarrud i Kringkastingsrådet til NTB.

Det dreier seg om en rekke nye reaksjoner på at NRK har et samarbeid med Sophie Elise gjennom podkasten «Sophie & Fetisha», opplyser Skarrud. Også i høst kom det mange klager da podkasten ble lansert.

Han forteller at klagene gjelder Isachsen som rollemodell og holdningene hun fremhever.

Det kommer etter planen en ny episode av podkasten torsdag.

Tar ikke stilling

Leder for Kringkastingsrådet Snorre Valen forteller til Kampanje at det ikke er tatt stilling til om saken vil bli behandlet i rådet.

– Det vil jeg ikke ta stilling til før jeg faktisk har det på bordet. Spesielt i saker som vekker mye oppmerksomhet, synes jeg det er greit å holde meg til saksgangen. Rådet får tilsendt alle henvendelser to uker før rådsmøtet. Noen dager før rådsmøtet gjør vi en egen vurdering og tar stilling til hvilke saker som behandles, sier Valen til Kampanje.

Medlem av Kringkastingsrådet og tidligere politiker Trude Drevland ber om at saken tas opp på neste møte.

– Kringkastingsrådet er lyttere og seeres forlengede arm. Det ville vært kritikkverdig om vi ikke behandlet en sak med så mange klager, sier Drevland til NRK.

Neste møte for Kringkastingsrådet er 9. mars.

Brudd på god presseetikk

– Det er ingen beviselige forhold her, derfor hadde det vært usaklig om NRK skulle avsluttet samarbeidsavtaler på slikt grunnlag. Om de hadde kvittet seg med alle som har prøvd narkotika, ville det vært tidenes nedbemanning av offentlig sektor, sier redaktør Danby Choi i Subjekt til VG.

Choi støtter NRKs beslutning om å fortsette samarbeidet med Sophie Elise.

– Det er helt opp til enhver å spekulere i hva som er posens innhold, men jeg syns det er brudd på god presseskikk å publisere ukritisk som om det var kokain, sier Choi.

NTB har forsøkt å få en kommentar fra Sophie-Elise, så langt uten å lykkes.

Powered by Labrador CMS