Kringskastingsrådet må torsdag ta stilling til 100 klager på Satiriks-satire. Blant annet da de lekte seg i kommentarfeltet til Resett. Skjerdump fra nrk.no

«Er det virkelig slik at bare man kaller et program for satire og humor, så annulleres alle etiske standarder helt legitimt?»

Kringkastingsrådet må behandle Satiriks-klager.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag møtes Kringkastingsrådet i Trondheim. Rådet har fått inn 428 klager siden forrige møte. 100 klager er rettet mot Satiriks-redaksjonen, og da særlig det som omtales av enkelte som «politisk propaganda» mot Resett. Flere klager også på hvordan Satiriks narret ungdommer som deltok i en klimademonstrasjon foran Stortinget.

83 klager er rettet mot NRKs nyheter, hvor 31 av disse går på statskanalens dekning av Flekkefjord sykehus.

Ellers fordeler klagene seg på følgende måte:

 • Utenriks – 21
 • Distrikt – 11
 • Underholdning 173 (100 på Satiriks)
 • Sport – 69
 • Super – 6
 • Radio – 3
 • Musikk – 1
 • Språk – 8
 • Hørbarhet/teksting – 1
 • Dab – 0
 • Diverse ytringer – 52

Dette skriver klagerne om Satiriks-innslagene:

«Er det virkelig slik at bare man kaller et program for satire og humor, så annulleres alle etiske standarder helt legitimt?»

«Smakløs og elendig oppførsel av NRK Satiriks. Jeg er pro ironi og sarkasme, tåler til og med spøker på folks bekostning, men dette gikk bare utover barn. Trist.»

«Satiriks. Gjør narr av Wara-tragedien. Bedriver provokasjon i strid med norsk lov ved å poste rasistiske tekster på nynorsk hos medier de ikke liker og beskylder så disse for rasisme! Lager pornokuktur-søppelinnslag om Norwegian. Er bare trist for at jeg må betale lisens for dette. Få Hallo i uken tilbake!»

«Her forsøker NRK altså å stemple Resett og avisas lesere som rasister ved å knytte Resett til Behring Breivik. Dette er politisk propaganda forkledd som satire, og et nedrig og skammelig forsøk på å diskreditere meningsmotstand. Rett og slett usmakelig!»

Om dekningen av sykehuset i Flekkefjord:

«23.03.19 i beste sendetid på Lørdagsrevyen klarer NRK statskanalen å lage ein heilt meningsløs reportasje om Flekkefjord sykehus. Eg trudde faktisk at dere var bedre en dette. Eg tok feil.»

«Jeg ønsker å rette en sylskarp kritikk for NRK sin håndtering av sykehussaken i Flekkefjord, dette er rene Se og Hør journalistikk fra en statskanal!!»

«Svertekampanjen mot Flekkefjord Sykehus er usmakelig.»

Denne gang får Kringkastingsrådet også en orientering om NRKs planer for kommune- og fylkestingsvalget til høsten. Det blir i tillegg informert om NRKs satsing på «mobil først» samt en orientering om sportsrettigheter.

Møtet strømmes her på Journalisten fra klokken 9 torsdag.

Powered by Labrador CMS