TV 2 frykter NRK vil ødelegge

Den kommersielle aktøren er redd lisenskroner vil gå til gratis tjeneste i konkurranse med TV 2 Skole.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I TV 2s høringsuttalelse om forhåndsgodkjenning av NRKs digitale tjenester skriver informasjonsdirektør Rune Indrøy at NRKs samarbeid med statlige institusjoner kan ødelegge for TV 2s skoletjeneste.

Finansiering

Indrøy viser blant annet til Yr, som er en tjeneste NRK kan lansere helt uten økonomisk risiko, mens TV 2 og andre kommersielle konkurrenter må finne forretningsmodeller før de kan lansere.

– TV 2 har også lansert nye tjenester de siste årene, men disse er i sin helhet selvfinansierte. Et innovasjonsprosjekt som har fått mye oppmerksomhet er TV 2 Skole, skriver Indrøy.

TV 2 Skole lager ukentlige sendinger som kombinerer nyhetsstoff med krav i lærerplanen, og tilpasses undervisningssituasjonen på de forskjellige alderstrinnene.

Monopol

Dette er en ordning de forskjellige skolene kan abonnere på. I sin høringsuttalelse skriver Indrøy at TV 2 har merket seg at kulturdepartementet bruker NRKs planlagte skoleportal som et eksempel på tjenester som NRK må få forhåndsgodkjenning på før det lanseres, det er TV 2 enig med departementet i.

– En storsatsing fra NRK på digitale læremidler, tilbudt gratis til norske kommuner, kan få store negative konsekvenser for TV 2 Skole og andre private aktører som lager digitale læremidler for skolen. I verste fall ender NRK opp som en monopolist på feltet.

Powered by Labrador CMS