Klubbleder Lars Åke Andersen i redaksjonsklubben til Bladet Tromsø. Foto: Martin Huseby Jensen

Hver tredje snart vekk i Tromsø

Men helt smertefritt har det ikke gått for seg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som Journalisten fortalte på tampen av november i fjor skulle Bladet Tromsø kutte en tredel av staben. Av de 11 stillingene som skulle bort, har fem grafikere tatt sluttpakker. Ytterligere tre i redaksjonen, i tillegg er en stilling til borte i redaksjonen via AFP.

Det er én stilling mer enn redaksjonsklubben hadde forventet skulle tas i redaksjonen. Ifølge klubbleder Lars Åke Andersen fikk klubben høre at den redaksjonelle bemanningen skulle reduseres med tre årsverk. Kollegaen som tok AFP trodde også hans stilling var blant de tre som skulle nedbemannes. Ledelsen mener derimot at det ikke er fjernet fire stillinger fra redaksjonen.

Tre eller fire?

– Ledelsen mente at en redaktør har tatt den stillingen. Vi har fremført vår uenighet og mener det totale tallet for redaksjonen skulle være tre, men det har vi ikke fått gehør for, sier klubblederen som selv er blant de tre som har tatt sluttpakke.

Redaktøren er nylig avgåtte ansvarlig redaktør Jonny Hansen, som tok et skritt til siden og overlot roret til konstituert redaktør Jørn-Christian Skoglund.

Skoglund forteller til Journalisten at Hansen fremover vil være skrivende redaktør. Skoglund svarer bekreftende at Hansen skal bidra med innhold til avisen, og at det derfor ikke er slik at det forsvinner fire stillinger fra redaksjonen.

– Jeg konstanterer at vi har fått innsigelse fra redaksjonsklubben som vi har besvart på måten jeg har redegjort for deg. Jeg oppfatter ikke at vi har gjort noe annet enn det vi har sagt. For antall skrivende som går ut av redaksjonen er det samme antallet vi har formidlet tidligere, og det er tre stykker, sier Skoglund.

Det gjenstår to stillinger som skal kuttes. Etter det Journalisten skjønner er det her ikke snakk om redaksjonelle stillinger, men støttefunksjoner som teknisk og administrative tjenester.

Klubbleder Andersen forteller at han selv nå satser på å ta pedagogikk for å jobbe i skolevesenet. Men som fotograf satser han på at kameraet ikke blir liggende og samle støv.

Powered by Labrador CMS