Aftenpostens brettavis koster penger fra 7. juni.
Aftenpostens brettavis koster penger fra 7. juni.

Aftenposten innfører Ipad-betaling

Men bare ett nettbrett i husstanden får tilgang.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi lanserer en enbrukerløsning nå. Det er sånn vi har satt det opp, men det kan endre seg, sier administrerende direktør Lars Erik Torjussen.

Når Aftenposten innfører betaling på Ipad fra 7. juni blir prisen 49 kroner i måneden for folk som abonnerer på papiravisa minst seks dager i uka. Andre må betale 239 kroner i måneden.

Må låne

Enbrukerløsningen betyr at kona må spørre om å få låne mannens Ipad – eller omvendt – for å lese brettavisa.

– Hvilke vurderinger har dere gjort rundt flerbrukerløsning?

– Det er en relevant problemstilling. Men av de rundt 200.000 Ipad-ene som er ute nå er det nok en del husstander som har mer enn én, men det er ikke noe vi har prioritert i denne fasen.

Den digitale abonnementspakka vil inkludere Aftenposten og A-magasinet på Ipad i tillegg til morgenutgaven og Aften som e-aviser, ifølge en pressemelding.

Torjussen sier at det viktigste for avisa er å høste erfaringer på nettbrett-plattformen.

– Vi har ikke noe tydelig måltall for suksess. Vi er fornøyd med at 40.000 har lastet ned appen, og håper vi har truffet et marked.

Ipad-versjonen deskes av en redaksjon på fire årsverk som går i turnus. Torjussen vil ikke si noe om avisas forventninger til lønnsomhet, men sier at annonsørene er nysgjerrige på Ipad.

– Annonsørene syns det er et spennende konsept som gir kreative løsninger. Men de skal selvsagt også ha dekning. Også som et annonsemedium må Ipad utvikles videre, sier Torjussen.

Powered by Labrador CMS