Daglig leder og ansvarlig redaktør i Gudbrandsdølen Dagningen, Tom Martin Hartviksen, utelukker ikke at Innlandsdebatt kan dukke opp igjen på prosjektlisten.

Innlandsdebatt

Legger debattsatsing for Innlandet på is

Gudbrandsdølen Dagningen, Hamar Arbeiderblad og Oppland arbeiderblad skrinlegger felles debattsatsing.

Publisert

I flere år har Gudbrandsdølen Dagningen (GD) eid domenet Innlandsdebatt.no. Tanken har vært å få på plass en debattsatsing for Innlandet, og å få naboavisene med på laget. Nå legges prosjektet på is, før det i det hele tatt har startet.

– Det har vært en dialog med Hamar Arbeiderblad, Oppland Arbeiderblad og oss. Vi har hatt noen møter gjennom det siste halvåret, og utredet litt, men slik situasjonen er for mediehusene er det ikke økonomisk ansvarlig å kjøre i gang prosjektet.

Det sier ansvarlig redaktør i Gudbrandsdølen Dagningen, Tom Martin Hartviksen, til Journalisten. Hver og en av avisene har allerede sine debattsatsinger, men GD har lenge tenkt at det ville være interessant og samfunnsmessig nyttig med en delt debattsatsing for et ganske nytt fylke.

– Vi har aldri kommet så langt at vi har landet noe tydelig. Et sånt prosjekt koster penger og trenger dedikerte ressurser. Og nå har vi utfordringer knyttet til distribusjonskostnader og fallende annonseinntekter, og vi har landa på at det ikke var økonomisk bærekraftig, sier Hartviksen.

Han utelukker imidlertid ikke at prosjektet kan dukke opp igjen i fremtiden, men per nå tror de ikke at annonsemarkedet er godt nok til å finansiere det.

– Men det var greit å få landa at vi ikke gjør den satsinga nå.

Powered by Labrador CMS