Landslagssjef Lars Lagerbäck på pressekonferanse etter nasjonsligaåpningen mot Kypros. Han sa at han vil ta opp lekkasjene av laguttaket med spillerne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lagerbäck: – Må diskutere lekkasjene med spillerne

TV 2 kunne igjen avsløre laguttaket.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lars Lagerbäck tror ikke det har stor betydning at laguttaket gang på gang lekkes og blir offentlig kjent lenge før kamp, men han vil ta det opp med spillerne.

– Vi kommer til å ha en dialog og fatte en demokratisk beslutning. Jeg kan ikke svare på det i dag, sa landslagssjefen på NTBs spørsmål om han vil gjøre alvor av tidligere trusler og vente med å gi spillerne laget.

– Alle analyserer motstanderen godt, og jeg tror det har marginal betydning at laget vårt blir kjent, men det kan ha en viss betydning, og om det er bare en eller en halv prosent så er alt viktig, fortsatte han.

– Litt beklagelig er det også at det kommer ut, at noen røper det for utenforstående.

TV 2 har gjennom lang tid kunnet avsløre laguttaket tidlig kampdagen. Lagerbäck tok det opp med spillerne under junisamlingen, og før kampen mot Panama ble laget kjent først da fotballforbundet offentliggjorde det en drøy time før kampen.

Torsdag var det nasjonsligaåpning, og igjen kunne TV 2 avsløre startelleveren tidlig.

Lagerbäck var tilfreds med mye etter 2-0-seieren over Kypros og ville ikke gjøre noe stort nummer av lekkasjen.

– Første omgang er jeg veldig fornøyd med, både defensivt og offensivt. Kypros kom knapt inn i straffeområdet vårt, og angrepsspillet var også ganske OK. Etter pause var forsvarsspillet fortsatt bra, men vi mistet ballen altfor mye på egen halvdel, sa han.

Ingen tvil om kapteinen

– Jeg vet ikke om spillerne ubevisst lot seg prege av at vi ledet, men vi gjorde for mange feil på egen halvdel. Totalt sett er jeg likevel fornøyd. Når vi vinner 2-0 i den første kampen, og har gode sjanser til å score flere, så kan jeg ikke klage altfor mye.

Han sa at han aldri var i tvil om at lagkaptein Stefan Johansen skulle starte, tross en debatt i mediene om han burde benkes.

– Stefan var god i dag, og det er derfor han starter. Han er en veldig klok spiller og har mye erfaring. I første kamp i Nations League var det mye som talte for ham. Han er alltid god for laget, men jeg ville nok ikke gjettet at han skulle bli tomålsscorer, sa han.

Vurderer belastning

Han sa at han vil vurdere spillernes tilstand før han beslutter hvordan laget bør se ut i søndagens bortekamp mot Bulgaria.

– Vi får se i morgen hvordan spillerne føler seg. Det er jevnt om mange posisjoner, og vi må se om de orker to kamper med bare et par dager mellom.

Fredag er det restitusjonstrening i Oslo, før troppen setter seg på flyet til Sofia. Der er det trening lørdag og kamp søndag.

Powered by Labrador CMS