Klubbleder i Aftenposten, Knut Nygaard. Foto:Kathrine Geard

Mellomfornøyde med lønna i Aftenposten

Får mindre enn de andre storavisene i Schibsted Norge.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De lokale forhandlingene i Aftenposten var tidvis gemyttlige, skal vi tro klubbleder Knut A. Nygaard i redaksjonsklubben. Men når det er sagt, var det ganske store forskjeller i hvordan partene ser på verden.

– Vi kom fram til et oppgjør som var lavere enn vi hadde ønsket. Men forhandlingsutvalget vurderte at dette er det beste vi klarte akkurat nå. Aftenposten sakker nok en gang akterut i lønnsutviklingen, men det er vel ikke klima for å hente inn etterslep med den økonomien vi og bransjen opplever for tiden, sier Nygaard.

Litt over 20.000

Medlemmene i redaksjonsklubben får et oppgjør, inkludert det sentrale, som har en ramme på 3,59 prosent. Det betyr at de i snitt vil få et kronetillegg på 20.512 kroner.

Ifølge Nygaard vil det lokale oppgjøret, som er på rundt 1,4 prosent, fordeles prosentvis på medlemmene. Særlig er Nygaard fornøyd med at de med lang erfaring og mellomlederne slik får ekstra økning gjennom tilleggene.

– Dermed får Aftenposten-journalistene som har en god lønn, i den grad de finnes, et kronemessig godt oppgjør. Det er og verdt å registrere at Aftenpostens journalister i år får et dårligere oppgjør enn våre kolleger i de andre store avisene i Schibsted Norge, sier klubblederen.

Nygaard viser til at deres resultat ligger i snitt 500 kroner lavere enn Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad, og nesten 2.500 kroner lavere enn Bergens Tidende.

Powered by Labrador CMS