De norske fotografene Liz Palm og Magne Skodvin havnet i godt selskap blant finalistene i årets Magnum Photography Awards. Skjermdump fra Magnum Photos

Fotoheder til Liz Palm og Helge Skodvin

Det to norske fotografene endte blant finalistene i Magnum Photography Awards 2016.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De gikk til finalen i den prestisjefylte konkurransen til det internasjonale fotobyrået Magnum Photos. I konkurranse med fotografer fra 127 land var Liz Palm og Helge Skodvin blant 44 fotografer som Magnum Photos og LensCulture plukket ut som vinnere.

Blant de 44 utvalgte fotografene er 6 vinnere av serier, 6 vinnere av enkeltbilder, 7 vinnere spesielt utvalgt av juryen, 5 talenter blant fotostuidenter og 20 finalister. Palm og Skodvin er i den sistnevnte kategorien.

Se alle prisvinnerne og de øvrige finalistene i Magnum Photography Awards 2016 her

Palm endte i finaleheatet med bildet «Winter in Berlevaag, Norway». Hun er fotojournalist, dokumentarfotograf og prisbelønt kunstfotograf. Palm driver sitt eget firma som fotograf og skribent, samtidig som hun jobber som kommunikasjonsrådgiver for Fredskorpset. Hun har tidligere blant annet vært ansatt som fotograf og journalist i Redningsselskapet.

Helge Skodvin. Foto: Kathrine Geard

Skodvin, som er tilknyttet Moment Agency, havnet blant Magnum-finalistene med en serie kreative dyreportretter. De er hentet fra boken «A Moveable Beast» som består av bildene fra nedpakkingen av Naturhistorisk Museum i Bergen. Museet restaureres og er derfor er stengt i fem år.

Serien, som forøvrig vant dokumentarklassen under fjorårets Årets bilde, er også blitt omtalt i flere internasjonale medier som Time og Neue Zürcher Zeitung.

Les her om flere av Skodvins prosjekter

Powered by Labrador CMS