Markus Tobiassen (til venstre) og Kjetil Sæter er journalistene bak Tidal-saken. Arkivfoto: Glenn Slydal Johansen

DN hadde ikke tid til å melde Tidal-saken på Dataskup, men lover å nominere den til vårens Skup

Vil fortelle detaljert om metoden de har brukt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da nominasjonslisten til Dataskup var klar tidligere i høst, var det uten en av de største snakkisene hittil i år, Tidal-saken til Dagens Næringsliv (DN).

Det skyldes manglende tid, sier DNs journalist Kjetil Sæter.

– Åja, har fristen gått ut? Jeg skulle ønske døgnet hadde 24 timer til så jeg kunne fått sovet litt, sier Sæter til Journalisten.

Han forteller at han er dypt inne i et nytt, stort journalistisk prosjekt. Makker Markus Tobiassen gikk ut i pappapermisjon i vår og er ikke tilbake før jul.

– Jeg har aldri vært glad å gjøre noe halvveis, sier Sæter om manglende tid til å levere rapport til Dataskup.

Han understreker at journalistene kommer til Dataskup for å fortelle om prosjektet selv om det ikke er nominert til prisen.

Grundig metoderapport

DN-journalisten avviser at det i den manglende nominasjonen ligger en erkjennelse av at det var NTNU som ekstern organisasjon som leverte store deler av dataanalysen.

– Nei, på ingen måte. NTNU gjorde en strålende jobb med analyse av dataene, men det er mye spennende journalistisk metode å fortelle om også. Så skal jeg være ydmyk på at det er Markus som har gjort det meste av dataarbeidet hos oss.

Sæter lover at Tidal-saken vil bli nominert til Skup-prisen neste vår.

– Det kommer vi til å gjøre ordentlig ved å skrive veldig detaljert og åpent om metoden. Vi må ta en god og tung institusjon som Skup på alvor.

Powered by Labrador CMS