Marte Christensen har fått ansvaret for å løfte den visuelle journalistikken i TV 2 og starter i jobben som fotosjef umidellbart.

MEDIEFOLK:

Marte Christensen er TV 2s nye fotosjef

– Det er ikke rart vi er fornøyde, sier Silje Hovland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 har ansatt Marte Christensen i stillingen som fotosjef, skriver TV 2 i en pressemelding.

– Det er ikke rart vi er fornøyde. Vi har lett etter en fotosjef som ønsker å utvikle andre og løfte fotoavdelingens kompetanse. En person som lar seg engasjere av å spille andre gode – og det har vi funnet i Marte, sier Silje Hovland, direktør for innholdsproduksjon i TV 2 i pressemeldingen.

Som fotosjef får Christensen ansvar for å være en pådriver for kompetanseutvikling i fotoavdelingen, løfte den visuelle journalistikken på alle plattformer og være et viktig journalistisk bindeledd til både nyhetsredaksjonen og sportsredaksjonen.

– Et nyhetsnettsted som engasjerer

Christensen jobber allerede i TV 2 som fotojournalist, men løftes nå til en lederstilling. Hun har omfattende erfaring med bakgrunn fra blant annet NTB, Aftenposten og Dagens Næringsliv. Hun har også markert seg som en ressurs for det norske pressefotomiljøet, der hun har vært leder for Pressefotografenes klubb og sittet i flere nordiske juryer for kåring av «Årets bilde».

– Jeg går til denne jobben med ærefrykt. Det er en svært kunnskapsrik og dyktig gjeng som har fått ny fotosjef. Målet mitt er å utnytte kraften som ligger i denne store fotoavdelingen, når vi nå skal strekke oss for å nå TV 2s mål om å bli et ledende nyhetsnettsted som engasjerer og er tett på, sier Christensen.

I 2019 satte redaksjonsleder for avdelingen, Christine Tobiesen, i gang et stort endringsprosjekt med fokus på å flytte avdelingen fra å jobbe primært med video til å også ta stillbilder og levere på digital historiefortelling, forteller Hovland.

– Som en følge av dette har vi lagt fra oss en kamerapark som tidligere besto av 40 store og tunge skulderkameraer, og heller investert i mindre lettere kameraer som kan levere både video og stills. Det er satset på fotovaktsjefer som en sentral del av desken til TV2.no og det å få på plass en fotosjef er nok et viktig grep for å styrke vår utvikling og visuelle satsing, sier Hovland.

Starter umiddelbart

Christensen brenner for samfunnsoppdraget i journalistikken, sier hun.

– Helt sentralt i dette står bilder som dokumenterer, avslører, berører, påvirker og gjør at vi ikke er likegyldige til det som skjer rundt oss. Når vi i tillegg vet det visuelle er nøkkel til å nå publikum gjennom mobilskjermen, er dette en no brainer. Vi skal dyrke og utvikle fotografene som historiefortellere på lik linje med andre redaksjonelle medarbeidere, sier Christensen.

Hun starter i stillingen umiddelbart. Hun går inn i ledergruppen i fotoavdelingen og i utvidet ledergruppe i innholdsproduksjon.

Powered by Labrador CMS