Mecom-resultater imponerer ikke

Dagens Mecom-resultater er en mellomstasjon på vei mot noe bedre: Helt greie, men ikke imponerende, mener analytiker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Lønnsomheten er mye bedre enn den var, men ikke imponerende. Resultatene er fortsatt ikke så tilfredsstillende når vi vet at de kommer på toppen av en høykonjunktur, sier Henrik Schultz, medieanalytiker i Kaupthing Oslo, til Journalisten.

Begynner å lysne

Han underbygger argumentet sitt med at vi har sett en flat reaksjon i markedet. – Aksjen går ikke i taket, sier han. I skrivende stund har Mecom-aksjen styrket seg med 1,25 pence til 26,75.

– Jeg har ganske stor tro på Montgomery og i prinsippet på aksjen, rent forretningsmessig er det et ganske sunt selskap. Det er alltid en stor risiko for at investorene blir skuffet når det går for treigt. Resultatene viser at det begynner å lysne, men det er et tøft marked, legger han til.

Krisemaksimerer

Schultz understreker også at han ikke deler oppfatningen han har sett versere i norsk presse om at Mecom er på en nærmest katastrofal kurs og i ferd med å gå konkurs.

– Aksjen har fått juling, men medieaksjer generelt har fått juling. Jeg har heller ingen tro på at Edda Media kommer i spill. Hvis alt går i dass kan alt skje, men jeg tror ikke det er realistisk, avslutter han.

Per Haagensen, analytiker i Fondsfinans er ikke helt enig i den konkusjonen.

– Jeg tror at Mecom er et selskap som kjøper og restrukturerer og jeg tror ikke nødvendigvis de vil eie Edda Media i all fremtid. En cash-cow må de jo ha, sier han.

Powered by Labrador CMS