Bruce MacCormack fra Project Origin (til venstre), Judy Parnall fra BBC og Helge O. Svela i Medieklyngen/Media City Bergen.
Bruce MacCormack fra Project Origin (til venstre), Judy Parnall fra BBC og Helge O. Svela i Medieklyngen/Media City Bergen.

Media City Bergen blir del av Project Origin – skal bekjempe falsk informasjon

Går inn i internasjonalt prosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Innovasjonsmiljøet Medieklyngen, også kjent som Media City Bergen, blir partner i Project Origin, et samarbeid mellom medie- og teknologi-organisasjoner som jobber for å styrke tilliten til media og bekjempe falsk informasjon.

Det melder de selv i en pressemelding.

Project Origin ble grunnlagt i 2018 av BBC i samarbeid med CBC/Radio-Canada, New York Times og Microsoft.

– Vi er glade for å være en del av Project Origin, og ser frem til å samarbeide med våre kolleger i medie- og teknologibransjen for å bygge et sterkere medie-økosystem. Det er viktigere enn noensinne å bekjempe falsk informasjon og sikre at publikum kan stole på nyhetene de leser og ser. Vi tror at Project Origin vil kunne spille en viktig rolle i dette, sier Helge O. Svela, daglig leder i Medieklyngen, i pressemeldingen.

Det opplyses at Project Origin bruker teknologi kjent fra bank-bransjen til å sikre opphavet til bilder og annet innhold.

Svela nevner at Midjourney, Dall-E 2 og andre løsninger med generativ AI har gjort det enkelt for hvem som helst å skape forfalskede bilder.

– Filosofien til Project Origin er at man i stedet for å forsøke å stoppe denne støyen må forsterke signalet: Altså skape løsninger som gjør at brukerne lett skal kunne skjønne at dette bildet er ekte, og se at det ikke har blitt manipulert på veien til mobilskjermen din, sier Svela i meldingen.

Medieklyngens rolle blir både å videreformidle løsningene fra Project Origin til redaksjoner og medietech-selskaper, men også å jobbe med å videreutvikle løsninger i samarbeid med medlemmene i klyngen

Powered by Labrador CMS