Konsernsjef Espen Asheim risikerer å måtte møte i retten om de ikke kommer til enighet med de ansatte som ikke vil skrive under på sluttpakkeavtalene. Foto: Martin Huseby Jensen

Minst fire sagt opp i Egmont

Oppsigelsene kan havne i retten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag forrige uke forlot flere av de tidligere ansatte i Egmont Publishing forlagshuset i Nydalen i Oslo for siste gang. Som følge av omorganiseringen av redaksjonen hadde de ikke lenger ønsket kompetanse.

Som Journalisten tidligere har fortalt måtte de overtallige søke om sluttpakker. Dersom de ikke gjorde det innen midten av mai - risikerte de oppsigelser. Ifølge klubbleder Alexander Berg Jr. fikk flere av dem som ble utpekt bare noen få dager på seg å ta stilling til om de ville søke sluttpakke.

Nå, tre uker senere, er det klart fire ansatte har fått oppsigelse fra bedrften som følge av at de ikke har ønsket å skrive under på sluttavtalen. Ytterligere to er i en uavklart situasjon og har ennå ikke fått endelig oppsigelse, forklarer klubblederen.

– Vi beklager at det er kommet dit. Vi hadde håpet på en annen løsning.

Samme dag som de nedbemannede hadde siste arbeidsdag i forlagshuset, lyste Egmont ut to vikariater på Finn. Disse var på det tidspunktet ikke lyst ut internt, det skjedde først etter at Journalisten var begynt å stille spørsmål om utlysningen. Ifølge redaktør og prosjektansvarlig for omstillingene i Egmont, Kjersti Mo, var tekniske problemer årsaken til denne blunderen.

Håper på løsning

Klubbleder Berg forteller at de ansatte som vil kjempe for arbeidsplassene sine er i alle aldre. De mener de er kvalifisert til en plass i den fremtidige organisasjonen og har derfor nektet å signere på sluttavtalene. Dermed har ledelsen i Egmont fulgt det de tidligere har varslet og sagt dem opp.

– Vi vil sammen med NJ hjelpe dem så godt vi kan videre, sier Berg.

Han sier det bare blir spekulasjon å antyde om saken til de fire og eventuelt de øvrige to uavklarte tilfellene, kan havne i retten. Berg mener han ikke har grunnlag for å kommentere et slikt spørsmål. Han sier det er snakk om minst fire personer som er innstilt på å gå videre, og han håper på partene forenes om en løsning før det blir en rettslig tvist.

Journalistens omfattende dekning av omstillingene i Egmont finner du her.

Powered by Labrador CMS