Erik Waatland i Medier24. Foto: Eira Lie Jor/Medier24

Erik Waatland ansatt som redaktør i Medier24

Teknisk Ukeblad kjøper ut Gard Michalsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forrige måned ble det kjent at ansvarlig redaktør Gard Michalsen forlater Medier24 for å bli publisher i Schibsted-eide E24.

Nå er det klart at Erik Waatland, som ble konstituert som redaktør, nå blir på posten permanent.

- Vi er bare på startstreken og føler oss topp motivert, sier den nyslåtte ansvarlige redaktøren og daglige lederen i en pressemelding.

29-åringen opplyser overfor Journalisten at den gamle stillingen hans som journalist blir lyst ut om ikke altfor lenge.

TU kjøper

Samtidig er det klart at dagens eiere kjøper ut Gard Michalsens eierpost på 55 prosent. Dette skjer ved at Teknisk Ukeblad (TU) allerede nå kjøper ut Michalsen.

– De andre aksjonærene har forkjøpsrett - og vil bruke sommeren til å vurdere om de vil bli med på sin andel videre. Medier24 er et unikt og viktig prosjekt - innen et område som trenger kritisk og aktiv journalistikk. Med Erik Waatland som etterfølger etter Gard, er vi sikre på at dette skal gå svært bra videre, sier TU-publisher Jan Moberg i meldingen.

Selskapet hadde en omsetning på 4,2 millioner kroner i fjor og et årsresultat etter skatt på 670.000 kroner. Ved nyttår hadde Medier24 en egenkapital på 1,45 millioner kroner og nær 1,4 millioner kroner i banken.

– Det er en sak mellom partene, sier Moberg til Journalisten på spørsmål om salgssummen.

Motivert

De andre av dagens eiere kan tre inn i budet etter sommeren.

– Jeg er svært glad for at vi har fått på plass et eierskap som viderefører den gode jobben som er gjort med å skape Norges ledende nettavis for nyheter om mediebransjen. Dette gir oss kraft og kontinuitet for å fortsette den gode jobben som er gjort så langt. Vi er bare på startstreken og føler oss topp motivert, sier Waatland i meldingen.

Han har jobbet i nettavisen i nær to år, og tidligere vært innom Trønder-Avisa, NRK, Adresseavisen og Forsvaret.

Den endelige eiersituasjonen i Medier24 blir først blir kjent over sommeren.

Foruten Michalsen har Medier24 hittil vært eid med 15 prosent av TU og 10 prosent av Enerwe-gründer Chul Aamodt. De siste 20 prosent er eid av de ansatte og styreleder Nina Refseth.

- Alle eksisterende eiere er interesserte i å videreføre den offensive satsingen på Medier24, og med Erik Waatland på plass som redaktør har vi både kontinuitet og nytenking med oss, sier Refseth i meldingen.

Powered by Labrador CMS