Politi og sikkerhetspersonell utenfor en bygning som huser BBC i New Delhi. BBCs kontorer i New Delhi og Mumbai ble gjennomsøkt av indiske skattemyndigheter tirsdag, og ifølge TV-kanalen NDTV skjedde det samme onsdag.

Pressefrihet i India

Melding om ny razzia av BBC-kontorer i India

Indiske skattemyndigheter gjennomførte onsdag nye razziaer av BBCs kontorer i New Delhi og Mumbai, ifølge TV-kanalen NDTVs kilder.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kontorene ble først gjennomsøkt tirsdag, noen uker etter at BBC sendte en kritisk dokumentar om Indias statsminister, hindunasjonalisten Narendra Modi.

Dokumentaren, som var i to deler, tok for seg de blodige sekteriske opptøyene som i 2002 krevde over 1.000 liv i Gujarat, de fleste av dem muslimer.

Modi var delstatsminister i Gujarat fra 2001 til 2014, og BBC-dokumentaren gjengir blant annet innholdet i en hemmeligstemplet britisk rapport der det slås fast at han var direkte ansvarlig for volden, som betegnes som forsøk på etnisk rensing.

Dokumentaren er ikke vist i India, men er spredt via sosiale medier. Indiske medier har forsøkt å blokkere alle henvisninger og lenker og har stemplet BBC-dokumentaren som «fiendtlig propaganda og anti-indisk søppel».

Powered by Labrador CMS