AP og Meltwater finner sammen

Dropper ny rettsrunde.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den norske nyhetsovervåkeren Meltwater News har møtt motbør fra nyhetsleverandører rundt om i verden. Sist ut er den amerikanske nyhetskjempen Associated Press (AP) som i februar i fjor saksøkte Meltwater og omtalte selskapet som parasitter.

Tidligere har klareringstjenesten til norske Mediebedriftenes Landsforening inngått forlik med Meltwater etter uenighet i anvendelsen av åndsverkloven.

AP vant i slutten av mars i år kampen mot Meltwater. Retten fant at mengden av innholdet Meltwater kopierte inn sine tjenester gikk ut over det som ble ansett som “fair use”. Dommen konkluderte med at Meltwater hadde tatt mer innhold enn hva som nødvendig for en søkemotor.

Her finner du den 90-sider lange dommen.

Fire måneder etter at Meltwater ble dømt i amerikansk rett til å betale AP oppreisning, har de to rivalene funnet sammen. I en melding fra det amerikanske nyhetsbyrået heter det at AP og Meltwater skal samarbeide om nye innovative produkter.

Søker inntekter

De to selskapene skal ifølge pressemeldingen finne nye inntektskilder for begge parter gjennom Meltwaters globale salgsnettverk. Hvorvidt bruken av Meltwaters apparat er en del av oppgjøret etter rettstvisten, vites ikke. Nøyaktig hvor mye Meltwater måtte betale i erstatning, er utilgjengelig.

Kommunikasjonsdirektør Marc Cowlin i Meltwater ønsker ikke å gi noen informasjon utover det pressemeldingen gjør. Selskapets kommunikasjonsansvarlig for Norden, Tove Iggstrøm sier til Journalisten at hun ikke kjenner til hvordan avtalen kom på plass, men forteller at selskapets gründer og toppsjef Jørn Lyseggen har vært i flere møter med AP gjennom våren.

– Vi er veldig fornøyde med løsningen. Rettstvisten ligger bak oss og vi ser nå fremover til et partnerskap med Meltwater som vil være både positivt og konstruktivt, sier administrerende direktør i AP Gary Pruitt i pressemeldingen.

 

 

Powered by Labrador CMS