«Innholdet i innlegget kan jeg godt kjenne meg igjen i, som skeiv journalist og skeiv aktivist», skriver Jon Martin Larsen, høyskolelektor i journalistikk ved Høyskolen Kristiania.

DEBATT:

Men hvem er hen talsperson for, redaktør i Journalisten?

Journalisten har publisert et innlegg fra Lynn Myrdal lørdag 3. juni, hvor hun signerer som «skeiv talsperson».

Publisert Sist oppdatert
  • Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Det er god presseskikk å informere godt om kilder og hvem kildene er, og også hvem som står bak innlegg og kommentarer. Så hvem er egentlig Myrdal skeiv talsperson for der hun harselerer med henvendelser fra medier til skeive i et slags åpent brev til pressen?

Myrdal bruker pronomenet «vi» gjennom hele teksten, noe som gir inntrykk av at flere enn hen står bak innlegget. Så, flere dager etter publiseringen er det på tide å få vite hvem hun er talsperson, og hvem dette vi-et representerer.

Innholdet i innlegget kan jeg godt kjenne meg igjen i, som skeiv journalist og skeiv aktivist. Og rådene Myrdal lister opp i innlegget er svært gode og svært lærerike. Likevel, skeive er en svært mangfoldig og bred gruppe, også når det kommer til medieerfaring og representasjon. 

Noen skeive som er i offentligheten representerer seg selv, noen representerer en gruppe skeive som er enige om noe, noen representerer en organisasjon eller flere organisasjoner samlet. Derfor er det viktig å vite hvem som står bak innholdet og erfaringene Myrdal deler i innlegget. 

For å tulle med talspersonsrollen; jeg som skriver dette er ikke en talsperson for skeive menn. Jeg taler på egne nysgjerrige vegne og påpeker et journalistfaglig poeng som høyskolelektor i journalistikk i møte med publiseringen og redaktøransvaret til Journalistens redaktør.

Så kjære redaktør i Journalisten: Hvem representerer denne skeive talspersonen? Hvem er hen talsperson for?

Powered by Labrador CMS