– Igjen takk for henvendelsen, men nei takk, skriver Lynn Myrdal til norsk presse.
– Igjen takk for henvendelsen, men nei takk, skriver Lynn Myrdal til norsk presse.

DEBATT:

Normbrytende individer har vært brukt som clickbait og sirkusfriks for pressen nok ganger

Vi vet at det er pride nå og at det å finne noen normbryterne individer å intervjue lokalt er gull verdt for lesetall, skriver Lynn Myrdal.

Publisert Sist oppdatert
  • Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Kjære pressen.

Takk for henvendelsen, men jeg tror dessverre ikke vi kan hjelpe dere med dagens sirkusklovn. 

Vi vet at det er pride nå og at det å finne noen normbryterne individer å intervjue lokalt er gull verdt for lesetall. De som er negative til mangfold får fråtse i sine fordommer og masse gode grunner til å skrive sinte innlegg om hvordan vi ødelegger og forderver samfunnet og barna. 

De av oss som vet bedre må atter en gang avvise våset. Et evig sirkus som gir dere inntekter på vår bekostning. Vi vet også at dere stort sett er elendig på å se konsekvensene for dem dere ønsker å bruke på denne måten.

Det å være åpen som normbrytende, spesielt på små steder, medfører dessverre ofte utfrysing, baksnakking, hatefulle anonyme henvendelser, ubegrunnede bekymringsmeldinger til barnevernet, familiedrama og en rekke andre negative sosiale konsekvenser. 

Det at de fleste henvendelser fra dere er av sorten «vi vil ha noe, samma hva, helst lokalt og jucy», er dessverre lite tillitsvekkende. Normbrytende individer har vært brukt som clickbait og sirkusfrikes for pressen nok ganger etter hvert.

Hadde henvendelsen vært preget av at det var gjort god research på forhånd og med en klar positiv intensjon, så hadde muligheten for et mer positivt svar vært høyere.

Forslag til hva dere i pressen faktisk kan og bør gjøre som fjerde statsmakt:

  •  inkluderende språk også i artikler som ikke eksklusivt omhandler mangfold.
  • stille kritiske spørsmål til fordommer mot normbryterne individer hos politi og rettsvesens når disse kommer til overflaten. 
  • etterspørre hvordan normbryterne individer og mangfold (som regel mangelfullt) blir ivaretatt i nasjonal, regional og lokalpolitiske prosesser.
  • moderere bedre i egne kommentarfelt når fordommer og hat florerer.
  • kurse dere selv for å være oppdatert og sørge for at dere har relevant kompetanse.

Igjen takk for henvendelsen, men nei takk. Happy pride!

Powered by Labrador CMS