Redesignet på lesebrett

Dagens utgave av Journalisten Digital fjerner seg mer fra papir.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ipad-utgaven av Journalistens papirmagasin kom med sin fjerde utgave for året i dag. Brettversjonen er allerede redesignet for å ta seg bedre ut på brett.

Appen som leverer Journalisten Digital til iPad, er hittil lastet ned 2.350 ganger. Det er litt flere brukere enn antallet norske journalister man kan regne med har Apples lesebrett.

Forlater papirmønster

Det er selskapet Millimeter Press som har redesignet Journalistens digital. Byrået laget i sin tid layoutmalen for papirutgaven, opplyser desksjef Espen Moe:

– Da vi lagde de første utgavene for iPad, tok vi utgangspunkt i papirmagasinets design. Men vignetter og fargebruk på papir var ikke uten videre det beste på skjerm. Derfor ba vi Millimeter lage en layout ganske uavhengig av papirutgaven. Det som er felles for begge er logo og brødteksten.

Nye fonter

Blant endringene i den siste utgaven er ny font for titler og ingress, som nå er lagt over bildene. Delefunksjonen som gjør at artiklene kan lenkes på Facebook og Twitter, har fått nytt utseende øverst til høyre på innholdssidene og symbolet som viser bildetekster og annet «skjult» innhold, er blitt rundt og rødt, slik flere utgivere etter hvert har valgt.

– Dersom man sammenligner utgave 3 og 4 i år, legger man fort merke til forskjellen.

Vilhelm Thilesen i Millimeter Press sier han har lagt vekk på tydelighet, fleksibel design for flere lesebrettstørrelser, og på en generell modernisering uten at sporene fra papirutgaven forsvinner.

Hvis du har iPad, hører vi gjerne hva du synes om endringene og siste utgave. Bruk debattfeltet!

Seks utgaver av Journalisten er nå gratis tilgjengelig i App Store.

Powered by Labrador CMS