Nå måles mobilen din

Teller mobilsurfingen elektronisk for første gang. Trafikktall like rundt hjørnet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Denne måneden registrerer TNS Metrix for første gang hvor mange som surfer med mobilen på landets forskjellige nettsteder elektronisk.

– Etterspurt

TNS Gallup har gjennom Forbruker og Media spurt brukerne om når sist de var innom ett nettsted med mobiltelefonen sin. Nå skal de imidlertid måles og telles hver gang de er inne.

– Grunnen til at vi har begynt å måle på elektronisk vis er at markedet har etterspurt dette. Vi har nå jobbet med å få kodingen til å fungere i halvannet år, sier prosjektleder TNS Gallup Harald Kittelsen.

Månedlige tall

Han forteller at den første målingen er i gang. For første gang vil elektroniske målinger av mobilsurfing bli publisert i midten av august.

– Da vil vi ha månedlige tall i første omgang. Det er mulig vi går over til ukentlige målinger slik vi gjør på internett etter hvert, men vi begynner med månedsmåling fordi markedet ville ha det kjapt opp å stå.

Kittelsen forklarer at det på grunn av ferie vil være en forsinkelse på 14 dager fra måneden er omme til tallene er ute første gang. Men han presiserer at dette vil endre seg utover høsten.

Powered by Labrador CMS