Morten Rød (til venstre), her sammen med styreleder Nils Gauslaa og administrerende direktør Øyvind Klausen. Arkivfoto: Kathrine Geard

Morten Rød gir seg i Agderposten

Avisen går over til enledermodell.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

51-åringen slutter i avisen han har ledet som ansvarlig redaktør siden 2010 over sommeren. Det melder Agderposten selv.

Synd med enledermodell

Styret i avisen vedtok nylig å skifte fra toledermodell med både redaktør og direktør på toppen til en enledermodell. Agderposten skriver at Rød har vurdert hva han skal gjøre siden dette vedtaket ble gjort.

– Jeg har valgt ikke å søke stillingen som publisher. Jeg har funnet at dette er et riktig tidspunkt for meg å gå videre, og søke etter nye utfordringer utenfor huset, sier Rød til egen avis.

Ifølge Fædrelandsvennen mener Rød det er prinsipielt synd at det innføres enledermodell, men forstår hvordan Agderposten tenker og respekterer det.

Fevennen skriver også at administrerende direktør Øyvind Klausen anses som en kandidat til stillingen som publisher.

Familieeid

Agderposten hadde i fjor en omsetning på 117,3 millioner kroner, ned fra 121,4 millioner kroner året før. Driftsoverskuddet økte fra 2,7 millioner kroner til 9,6 millioner kroner.

Arendals-avisen hadde i fjor et papiropplag på 18.710 eksemplarer og et netto totalopplag på 19.006 eksemplarer.

Agderposten inngår i Agderposten Medier, som eies av de tre barna til Anne Lise Sijthoff Stray, som i 1997 flyttet fra Nederland til Norge. Avisen har vært i familiens eie siden 1930-tallet.

Rød har tidligere jobbet i Fædrelandsvennen, VG, Aftenposten og Østlandsposten.

Powered by Labrador CMS