– Vi er Norges tredje største avis

Muhammed-tegningene ligger fortsatt ute på Dagbladet.no. Redaktør Esten O. Sæther synes utenriksministeren har en underlig tolkning av begrepet toneangivende avis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er klart flere som har lest vår sak enn de som har lest Magazinet, sier Sæther.

Den 10. januar i år sto en nyhetssak på Dagbladet.no om at redaktør Selbekk i Magazinet skulle trykke de omstridte tegningene. Ingressen vinkler på at redaktøren anklager norske muslimer for å true ytringsfriheten. Til saken sto en faksimile av Jyllands-Postens tolv tegninger. Saken med Muhammed-tegningene ligger fortsatt på Dagbladet.no.

Underlig tolkning

Men utenriksminister Jonas Gahr Støre fortsetter å si, senest i VG i dag, at ingen toneangivende aviser har valgt å trykke Muhammed-karikaturene. Slik forklarer han sitt gjentatt budskap om at Magazinet var den eneste avisen som publisert tegningene.

– Det er jo en underlig tolkning av toneangivende avis all den grunn at vi er Norges tredje største avis etter VG og VG Nett, sier redaktør Esten O. Sæther i Dagbladet.no.

– Det er garantert flere som har lest vår sak enn de som har lest Magazinet. Vi har daglig 600.000 lesere, sier redaktøren, men han vil ikke oppgi tallet for hvor mange lesere akkurat denne saken har.

– Uinteressant

Sæther er likevel ikke opprørt over at nettavisen hans utdefineres i Støres begrep toneangivende avis:

– Nei, jeg er overhodet ikke opprørt. Det er jo et politisk spill, dette her. Jeg synes ikke det er så interessant å skrive om det eller å uttale meg om det. Denne saken er mildest talt uinteressant.

– Hvorfor det?

– Fordi den egentlige debatten gikk for et halvt år siden, og nå er det kommet opp igjen i forbindelse med en boklansering. Jeg synes vi var ferdigsnakket om hva som var viktig for oss som redaktører å tenke på.

– Så du er uenig i Kokkvolds redaktørkritikk?

– Jeg synes han overspiller, jeg synes han legger for mye vekt på Magazinets ytringsfrihet og ikke på dens politiske posisjon.

– Og hva mener du det er?

– Magazinet har en interesse av konfrontasjon som jeg ikke synes er all right. Konfrontasjon i seg selv kan være all right, men da skal en vite at det er konfrontasjon som best fremmer verdiene dine.

Powered by Labrador CMS