Egmont er gjennom omorganisering av mediehuset. Det betyr at 45 ansatte så langt har mistet jobbene sine.

Først ble de utpekt som overtallige i Egmont, men nå beholder de likevel jobben

Seks personer nektet skrive under på avtale om sluttpakke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I alt seks ansatte i Egmont valgte ikke å søke sluttpakke før fristen gikk ut. Alle var de utpekt som medarbeidere det ikke var plass til videre. Mens fire av de seks fikk oppsigelse, var det som Journalisten skrev før helgen uavklart med de andre to.

Men etter drøftingene med ledelsen er det klart at de to får jobbe videre på forlagshuset og ifølge ansvarlig redaktør og direktør Axel Walø går de inn i rollen som deksjournalister.

Walø sier at de i drøftingene har vurdert ansiennitet, kompetanse og personlige forhold, og så for to av de berørte medarbeiderne har bedriften besluttet å ikke gå til oppsigelse.

– Det her er rett og slett gangen i slike prosesser. Vi har lagt vekt på å opptre ryddig og ordentlig i slike prosesser. Står man igjen med medarbeidere som ikke er innplassert i ny organisasjon, og som ikke har akseptert tilbud om sluttpakke eller gavepensjon, vil bedriften vurdere oppsigelse. Dette kan ikke skje på et annet tidspunkt og det er i drøftingene med de berørte medarbeiderne vi skal vurdere dette, også basert på de opplysninger medarbeiderne gir i drøftingene.

De to går inn i organisasjonen på linje med de øvrige, understreker Walø. 

Kan komme kamper

Klubbleder Alexander Berg Jr. sier til Journalisten at de er glad for at konklusjonen ble som den ble. Han fortller at drøftingene ble gjort på en saklig og god måte, og så var det forskjellige synspunkt - slik det ofte er.

– I ettertid kan man si at det ideelt sett hadde vært ønskelig å slippe denne ekstrarunden. Det skaper ekstra stress og usikkerhet for dem som er berørt.

Fortsatt er det fire ansatte, hvorav tre fra redaksjonsklubben, som er sagt opp. Berg sier at disse vil få følge og støtte fra klubben så lenge de ønsker dette. Håpet er at det også for dem skal være mulig å komme fram til andre konklusjoner. Helst uten at det må gjennom rettsapparatet. Og understreker samtidig at det er det de berørte som avgjør.

– Ser vi ett år fram i tid tror jeg at det kommer endringer som gjør at det er åpning i bedriften for de fire. Egmont Publishing er heller ikke en bedrift på konkursens rand. Den har økonomisk spillerom til å gi seg tid til å finne finne andre løsninger.

Spesiell periode

Harald Grevskott har siden tampen av 1999 arbeidet i det som idag er Egmont Publishing. Han er en av de to ansatte som gikk i drøftinger og som nå har fått fortsette å jobbe i mediehuset. 

- Dette har vært en veldig spesiell periode for meg. Nå er jeg selvfølgelig lettet og ser fram til å ta fatt på nye oppgaver. Samtidig føler jeg med de kollegene som fortsatt er i en uavklart situasjon og håper deres saker også får en god løsning.

Journalistens dekning av Egmont finner du her.

Powered by Labrador CMS