NJ-klubbleder Stian Espeland er kritisk til BA-ledelsens framgangsmåte. Foto: Glenn Slydal Johansen

Reagerer på at fotografene er utpekt som mål for kutt i BA

– Svært uheldig, mener redaksjonsklubben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bergensavisen er et av flere mediehus som gjennomfører nedbemanningsprosesser i disse dager. Den mest dramatiske skjer i Bergens Tidende, der det er fare for at 10 redaksjonelle medarbeidere mister jobben. I januar ble det kjent at BT-ledelsen planlegger å halvere fotoavdelingen.

Men også hos konkurrenten må redaksjonen gjennom nye kutt. 

Les også: NJ tungt inne i flere kuttrunder

På tampen av fjoråret ble det kjent at inntil fire av de rundt 40 årsverkene i BAs redaksjon skal kuttes i 2016. Kuttene forklares med et behov for å trimme budsjettet og forberede BA på et liv med mindre pressestøtte.

Mens det i tidligere nedbemanningsrunder har gått ut åpne tilbud til samtlige, har ledelsen denne gangen valgt å gi et rettet tilbud til seks foto- og videojournalister. Det skjedde for to uker siden, etter at ledelsen ifølge redaksjonsklubben hadde identifisert det den betegner som en overtallighet på fotoområdet. BA har ikke lenger noen egen fotoavdeling; den ble nedlagt i 2011.

Klubben: - Svært uheldig

Lederen av redaksjonsklubben i BA, Stian Espeland, bekrefter at fristen for foto- og videojournalistene til å søke sluttpakker går ut i dag, torsdag. Klubben er kritisk til den framgangsmåten ledelsen i BA har valgt.

– Administrasjonen har valgt å gå ut med et målrettet sluttilbud med kort frist. Klubben mener at det er svært uheldig at de ikke kan gå fram på samme måte som i forrige nedbemanningsrunde. Jeg oppfatter at dette er nye retningslinjer fra Amedia. Tilbudet burde gått ut til alle, slik at vi kunne løst nedbemanningen gjennom frivillighet, sier Espeland, som også representerer de ansatte i BAs styre.

Klubblederen er skuffet over at innholdet i sluttpakkene er vesentlig forverret siden forrige nedbemanningsrunde, og poengterer at foto- og videojournalistene kan takke nei til tilbudet om sluttpakker. Dersom det skulle ende med oppsigelser står klubben fast på at ansiennitetsprinsippet skal følges.

I tenkeboksen

Ansvarlig redaktør Anders Nyland ønsker ikke å bekrefte detaljer om den pågående nedbemanningsprosessen i BA.

– Det jeg kan bekrefte er at vi følger de retningslinjene som er gitt av Amedia, knyttet til årsverksjusteringer. 

– NJ-klubben oppfatter dette som nye retningslinjer fra Amedias side, altså at det nå rettes sluttpakketilbud direkte til enkeltmedarbeidere og grupper. Er det riktig?

– Vi står midt oppe i en prosess som skal landes, så jeg har ikke lyst til å si så mye om dette nå. Det er flere på huset som er i tenkeboksen, og det skal de få lov til. Jeg kan si mer om noen dager, når vi forhåpentligvis er kommet til en konkusjon.

Nyland legger til at ledelsen er fleksibel når det gjelder fristen som er satt for å svare på sluttpakketilbudet. Den enkelte skal få tid til å områ seg, få rådgivning og konsultere med familiene sine.

– Det viktigste er at vi skal løse dette på en så god måte som overhode mulig, og da er jeg ikke så opptatt av eksakte datofrister.

Powered by Labrador CMS