Fare for oppsigelser

Haugesunds Avis kutter hvert fjerde årsverk i redaksjonen.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amedias største avis på Vestlandet nedbemanner med totalt 17,5 årsverk i markedsavdeling, administrasjon og redaksjon. Redaksjonen skal reduseres fra 39 til 30 årsverk, noe som betyr at nesten hver fjerde stilling forsvinner.

– Redaksjonen reduserer 9 årsverk og marked/administrasjon 8,5 årsverk. Organisasjonen vil etter nedbemanningen bestå av 50 årsverk, opplyser ansvarlig redaktør og administrerende direktør Jan Tore Hamnøy i Haugesunds Avis.

Han legger til at kuttene i redaksjonen fordeler seg mellom ledelse, desk og journalister.

Sju tar sluttpakke

Sju redaksjonelt ansatte har så langt takket ja til tilbudet om sluttpakker, forteller Terje Størksen, leder av redaksjonsklubben.

– Dermed er det fortsatt to årsverk som ikke er avklart. Fristen for å søke sluttpakker ble forlenget fra før sommerferien til august. Vi er i dialog med ledelsen om saken, sier en ordknapp Størksen.

– Frykter dere at det ender med oppsigelser?

– Ingen kommentar.

Se Journalistens interaktive kart over nedbemanningsprosessene i norske mediebedrifter

Utelukker ikke oppsigelser

Hamnøy kan ikke gi noen eksakt dato for når nedbemanningsprosessen skal være avsluttet.

– Vi er sluttfasen av en lang og solid prosess og regner med å komme i mål med nedbemanningen innen relativt kort tid.

– Er det fare for at de to uavklarte årsverkene i redaksjonen må kuttes ved hjelp av oppsigelser?

 – Det har i hele prosessen vært en ambisjon å løse nedbemanningen på en frivillig måte. Til nå har vi klart det, men vi kan ikke utelukke at det kan bli oppsigelser.

Hamnøy fortsetter for øvrig som toppleder i Haugesunds Avis. I sommer ble det kjent at han søkte på jobben som rådmann i Haugesund. Jobben gikk imidlertid til Ole Bernt Thorbjørnsen, som jobbet som økonomisjef i Haugesunds Avis i perioden 2008-2011. Da med Hamnøy som sjef.

 

Powered by Labrador CMS