20 årsverk kan ryke i sør

Lite hyggelig budskap til Fædrelandsvennens fire datteraviser.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Alle her tar denne beskjeden veldig tungt. Vi visste at vi ville bli rammet, men dette er mer omfattende enn vi fryktet, sier Christina Quist, leder av redaksjonsklubben i lokalavisa Lindesnes i Mandal.

De ansatte ble informert om tiltakene på et allmøte i etterkant av styremøtet i Lindesnes onsdag.

Før sommeren ble det kjent at mediehuset Fædrelandsvennen må spare 60 millioner kroner. Rundt halvparten skal tas gjennom kutt i antall stillinger. Det betyr at mellom 35 og 45 av rundt 124 årsverk må slutte.

8-12 millioner

Mediehuset inkluderer datterselskapene TV Sør, Radio Sør, Lindesnes, Lister (tidligere Farsunds Avis), Søgne og Songdalen Budstikke og Kristiansand Avis.

– Vi ble informert om at de fire lokalavisene til Fædrelandsvennen må spare et sted mellom 8 og 12 millioner kroner. Det er foreløpig uklart hvordan innsparingene skal fordeles mellom bedriftene. Men Lindesnes og Lister må ta mest. Det er varslet om en nedbemanning på opptil 20 årsverk totalt, sier Quist.

Informasjonen kom fra styreleder Harald Jacobsen, som til daglig er administrerende direktør i Fædrelandsvennen. Jacobsen har vært opptatt i møter, men via SMS bekrefter han innsparingsmålet på 8 til 12 millioner kroner. Han understreker overfor Journalisten at det ikke er tatt konkret stilling til antall årsverk som skal kuttes.

Også de ansatte i Lister ble informert om kostnadskuttene onsdag, etter styremøte i bedriften.

Ingen er fredet

Ifølge Quist bekreftet Jacobsen at det vil gå ut tilbud om sluttavtaler til alle ansatte.

– Styrelederen opplyste at konsernet vil skjerme kjernevirksomheten, det vil si annonsesalg og produksjonen av redaksjonelt innhold. Men ingen er fredet. Det blir kutt i alle avdelinger i huset.

Lindesnes har i dag 23,5 årsverk totalt. Redaksjonen består av 11,5 årsverk, inkludert redaktør og nyhetsredaktør.

Åpner fredag

Etter det Journalisten forstår vil sluttpakkevinduet for ansatte i morselskapet Fædrelandsvennen åpnes fredag. Tilbudene om sluttpakker, Avtalefestet pensjon og gavepensjon i datterselskapene vil komme på et noe seinere tidpunkt.

– Det er ikke opplyst om noen tidsramme for oss. Men tilbudet vil komme om kort tid og prosessen skal gjennomføres raskest mulig. Vi vil samarbeide med de andre klubbene på huset om å redde flest mulig stillinger, sier klubbleder Quist.

Lindesnes var igjennom en nedbemanning i 2012, som resten av Schibsted Norge-konsernet. 

Powered by Labrador CMS