NRK beklager Dagsrevyen-innslag.

NRK beklager innslag om Ingebrigtsen-konflikten

Kunne oppfattes som om påtalemyndigheten vurderer Ingebrigtsen-saken.

Publisert Sist oppdatert

«I forbindelse med innslaget om konflikten mellom brødrene Ingebrigtsen og far Gjert Ingebrigtsen i Dagsrevyen kl. 19 ønsker NRK å presisere følgende: Det er ikke kjent for oss om påtalemyndigheten vurderer Ingebrigtsen-saken, slik det kunne oppfattes i vår kommentar. Påtalemyndigheten har ikke uttalt noe i denne saken.»

Det skriver NRK på egne nettsider torsdag kveld.

Dagsrevyen omtalte torsdag VG-kronikken der løperstjernene Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen åpner opp om bakgrunnen for bruddet med faren og treneren Gjert.

Etter videoreportasje om saken var sportskommentator Jan Petter Saltvedt i Dagsrevyen-studio, og uttalte blant annet at «Elden sier det ikke kommer noen rettslige skritt i utgangspunktet. Om påtalemyndigheten mener at det skal vurderes, det er den ene biten».

Tre timer senere beklager rikskringkasteren.

«Vi ser også at kommentaren fremstår noe unyansert ettersom Gjert Ingebrigtsens uttalelser om at sønnenes påstander er grunnløse, ikke ble gjengitt. Det gjelder særlig uttalelsen om at Gjert Ingebrigtsen, selv om han ikke er dømt for noe, kommer til å bli sett på som en voldsmann», skriver NRK.

Powered by Labrador CMS