NRK reduserer staben

Tar ned 100 årsverk i løpet av året.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRKs kostnader er økt sterkere enn budsjettet gir rom for, fortalte kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas på en ledersamling i dag.

– Det betyr at vi i løpet av 2010 må ned med 100 årsverk, sa han ifølge NRK.no.

Journalistklubben i NRK er svært skuffet over at ledelsen starter en ny nedbemanning. – Vi trodde den forrige runden holdt. Da måtte over 80 gå med sluttvederlag, sier nestleder Richard Aune i NRKJ.

Mangler oversikt

Han mener ledelsen viser at de ikke har den oversikt og kontroll man må forlange. Fagforeningen har signalisert at den journalistiske kvaliteten må opprettholdes og at det derfor er uaktuelt å nedbemanne med ostehøvel. Klubben vil heller at man prioriterer tydeligere.

Kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin forteller at ledelsen trolig vil innlede drøftelsesmøter med klubbene i NRK til uken for å finne ut hvor kuttene skal tas. Han sier det vil bli kutt i både redaksjonelle og ikke-redaksjonelle stillinger. Måltallet på hundre stillinger vil bli fulgt.

Uten dramatikk

Sandvin opplyser sluttpakker er uaktuelt.

– Det er ikke snakk om sluttpakker hos oss nå, i hvert fall ikke umiddelbart. Vi er en stor bedrift og regner med å få til nedbemanningen gjennom naturlig avgang.

Det er for tidlig å si om nedbemanningen skal skje i Oslo eller ved en av NRKs andre avdelinger. Så langt er ingenting identifisert.

– Men nedbemanningen vil ikke skje gjennom oppsigelser. Det er ingen dramatikk

Powered by Labrador CMS