Sluttpakkene har ikke vært frivillige i NRK, men noen av fått innvilgelse der det er samsvar mellom søknad og NRKs behov. Foto: Birgit Dannenberg

NRK deler ut sluttpakker

Så langt vil 124 få pakke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK skal over to år kutte 300 årsverk. Innen årets inngang var 150 av disse årsverkene allerede fjernet. Det skjedde blant annet gjennom reduksjon av antallet midlertidig ansatte og at medarbeider som gikk av med pensjon ikke ble erstattet. Dermed gjenstår 150 årsverk i inneværende år. Minst.

Det er Nettavisen som skriver at NRK gir ut sluttpakker. Til Journalisten forklarer NRK at 109 ansatte har signert sluttpakker per i dag. Ytterligere 15 er til signering.

NRKJ-leder Sidsel Avlund sier til Journalisten avtalene ikke er forhandlet fram og derfor ikke signert av NRKJ, men legger til at fagforeningen har vært med på drøftingene av dem. Hun sier at det må være opptil hver enkelt å vurdere hvorvidt sluttpakkene er gode nok.

– Vi er opptatt av å få til frivillige løsninger og unngå oppsigelser, noe vi mener NRK bør klare, sier hun. – Vi har arbeidet for at så mange som mulig skal få mulighet til å søke om sluttpakker, og så vil nok noen kunne få nei på sine søknader.

Journalistens dekning av NRK finner du her

Oppsigelser ytterste konsekvens

Kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud sier til Journalisten at det er flere prosesser som står for tur, når hun får spørsmål om hvordan de nesten 30 resterende årsverkene i kuttplanen skal håndteres.

Men det stanser ikke der. For i månedsskiftet april-mai kunne Journalisten fortelle at nedbemanningen som ble vedtatt i fjor, neppe er nok til å holde styr på økonomien. I lisensbrevet varlser kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen kutt på nye 50 millioner kroner.

Uansett sier kommunikasjonssjefen at NRK ønsker å unngå oppsigelser og at det i så fall vil være siste utvei.

– Vi ønsker å finne best mulige løsninger for både medarbeidere og for NRK.

Powered by Labrador CMS