Ny jobb:

Etter nesten tre år som ansvarlig redaktør i Amta, går Felicia Øystå til jobben som nyhetsleder i Kommunal Rapport. Foto: Pål Brikt Olsen, Amta

Felicia Øystå forlater Amta for Kommunal Rapport

Jeg kommer helt sikkert til å tråle gjennom postlister, sier Øystå.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter nesten tre år som ansvarlig redaktør i Akershus Amtstidende forlater Felicia Øystå jobben for å bli nyhetsleder i Kommunal Rapport.

– Gratulerer med ny jobb!

– Jo, takk.

– Hvordan skjedde det?

Felicia Øystå 

Blir nyhetsleder i Kommunal Rapport

Har de siste tre årene arbeidet som ansvarlig redaktør i Akershus Amts Tidende i Drøbak.

Var før det leder for Amtas digitale satsing. Tidligere har hun arbeidet med kommunikasjon i Frogn Kommune og i Røde Kors. Hun er utdannet fotojournalist og har jobbet som fotograf i Østlandets Blad og i Avisenes Nyhetsbyrå. ¨

 

Her kan du lese Kommunal Rapports intervju med Øystå om hennes nye jobb.

– Det som skjedde var at jeg ble bedt om å søke. Og det er veldig smigrende, så da gjorde jeg det. Kommunal Rapport skriver om et stoffområde som ligger mitt hjerte nært, og som jeg får drevet for lite med i den rollen jeg har nå. For meg er det et helt riktig valg å gjøre nå. Jeg gleder meg virkelig til å begynne.

– Hva tar du med deg i verktøykassen din inn i Kommunal Rapport?

– Det handler om ledelse og endringsledelse som jeg har drevet mye med i Amedia de siste to årene. Altså at folk får andre funksjoner og nye oppgaver enn de hadde tidligere. Journalistikken må løses på en bedre måte og vi må være mer bevisste på hva vi publiserer og ikke publiserer. Vi må være bevisste hva som er informasjon og hva som er journalistikk. Vi må ha en journalistisk tanke bak det vi publiserer. Det er vi blitt veldig skjerpet på i Amedia, og jobber bevisst på også her Amta. Det er en krevende øvelse, ikke bare å gjøre journalistikk på en ny måte, men også å bruke nye verktøy i journalistikken.

– Kommer du også til å skrive?

– Jeg skal coache journalistene og følge saker. Og så kommer jeg helt sikkert til å tråle gjennom postlister, det er alltid noen som juger for oss, det kommer jeg ikke til å slutte med. Men skriving blir ikke hovedoppgaven min.

– Hvordan har de nesten tre årene som ansvarlig redaktør i Amta vært?

– De har vært krevende og lærerike. Det har også vært en personlig utfordring å være fra Drøbak og redaktør i egen by. Jeg har både positive og negative erfaringer fra det. Men det var også det jeg takket ja til. Særlig er jeg fornøyd med at jeg har fått til å løfte lokale debatter. Vi har fått i gang ordvekslingen, og jeg mener vi også har gitt folk noe å prate om. Om kanskje ikke hver dag, så er jeg sikker på at Amta diskuteres rundt middagsbordet ganske ofte.

– Og det er vel en hver redaktørs drøm, å få journalistikk diskutert rundt middagsbordet.

– Det har i hvert fall vært et mål for meg å få opp diskusjonene. Vi klarer det ikke hver dag, det er vi ikke mange nok til, men vi klarer det.

– Amta skal snart flytte, du blir ikke med på lasset da?

– Nei, men jeg er veldig glad for at den prosessen er ferdig og at vi fant en løsning.

– Helt til slutt, har du noen uttalte mål for den nye jobben?

– Jeg er ekstremt ambisiøs, det har jeg alltid vært. Målet er å få Kommunal Rapport til å lage viktig og grundig journalistikk om det offentlige. Det har de alltid gjort, og det vil jeg fortsette med.

– Når begynner du?

– Vi har ikke satt noen dato, men har sagt at det skjer før sommeren. Først skal min jobb lyses ut, og så får vi se.

Powered by Labrador CMS