Søndag ble det kjent at en ikke navngitt programleder i BBC anklages for å ha betalt en tenåring for nakenbilder. Nå anklages den samme programlederen for å ha truet en annen ung person.

Nye anklager mot BBC-programleder 

I tillegg til å angivelig ha betalt en tenåring for nakenbilder, anklages programlederen for å ha truet en annen ung person.

Publisert Sist oppdatert

BBC-programlederen som anklages for å ha betalt en tenåring for nakenbilder, anklages også for å ha truet en annen ung person, ifølge BBC.

Ifølge BBC kom programlederen først i kontakt med den unge personen på en datingapp, og de to kommuniserte deretter på andre plattformer.

Programlederen fortalte hvem han var og ba om at dette ble holdt hemmelig.

Da den andre, som skal være tidlig i 20-årene, likevel antydet i sosiale medier hvem det var snakk om og truet med å navngi programlederen, mottok han en rekke truende meldinger.

BBC opplyser at de har sett meldingene og verifisert at de kom fra programlederens telefon. Programlederen har ikke ønsket å kommentere saken.

Forbrytelse i Storbritannia 

Avisen The Sun intervjuet for få dager siden moren til en tenåring som skal ha blitt overtalt, til å sende seksuelt eksplisitte bilder av seg selv til programlederen.

Moren hevder at programlederen i løpet av en treårsperiode betalte over 35.000 pund, eller i underkant av en halv million kroner, for slike bilder. Dette skjedde fra da tenåringen var 17 år gammel.

Selv om den seksuelle lavalderen i Storbritannia er 16 år, er det en forbrytelse å lage eller eie usømmelige bilder av noen under 18 år.

Innledet gransking 

Tenåringen, som i dag er 20 år, er ikke navngitt av personvernhensyn. Vedkommendes advokat aviser i et brev til BBC morens påstander i The Sun som «vrøvl».

– Ingenting upassende eller ulovlig skjedde mellom tenåringen og BBC-programlederen, skriver advokaten.

BBC har likevel innledet gransking og har suspendert programlederen. Britisk politi ber imidlertid kringkasteren om å stanse den interne granskningen og overlate saken til dem.

Gjennomgang av rutiner

BBC-sjef Tim Davie sier at han har bedt om en gjennomgang for å vurdere om varslingsrutinene og oppfølgningen av dem har vært riktige i lys av denne saken.

– BBC har rutiner og regler for hvordan vi tar imot informasjon og håndterer anklager når de reises. Vi forsøker alltid å ta disse ytterst seriøst, skriver han i en pressemelding.

– Hendelsen de siste dagene har vist hvor komplisert og utfordrende dette kan være og hvor viktig det er at disse behandles med aktsomhet og omtanke.

Powered by Labrador CMS