Nytt eierskap i Ny Tid

SV-veteran blir styretalsperson, men redaktøren mener Ny Tid ikke skal være SV-organ.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ivar Evensmo går inn som medeier i Ny Tid med aksjer for 10 prosent. Thor Halvorssens selskap Hunter Image Media fortsetter som aksjonær med aksjer for 9 prosent (tidligere 10 prosent).

Hovedeier er tyrkisk-norske Bahar Media. Norges Fredsråd og Antirasistisk Senter har aksjer for 1 prosent hver. Rolf Reikvam er styretalsperson.

Naturlig utvikling

Dag Herbjørnsrud, ansvarlig redaktør, sier endringene i eierskapet er en naturlig utvikling, og at eierskapet nå er mer i tråd med avisens tradisjon enn tidligere.

– Evensmo er en sentral person for Ny Tid og Orientering. Med Rolf Reikvam og Gro Standnes i styret har vi gradvis nærmet oss en bedre løsning for framtiden.

Ny Tid er en videreføring av avisen Orientering, etablert i 1953. Ivar Evensmo er sønn av Sigurd Evensmo som var den første redaktøren av avisen Orientering.

Rolf Reikvam, ny styretalsperson, ble innvalgt på Stortinget for SV fra Akershus i 1997 og satt til 2009.

Halvorssen fremdeles aksjonær

Menneskerettsaktivisten Thor Halvorssen, med selskapet Hunter Image Media, fortsetter som aksjonær med en andel på 9 prosent. Det ble stor debatt da Halvorssen ble medeier i Ny Tid i fjor. Herbjørnsrud mener det er uproblematisk at Halvorssen fortsetter som aksjonær.

– Ny Tid, hvori opptatt Orientering, skal ikke være noe SV-organ, det er en misforståelse, sier Herbjørnsrud og understreker at den redaksjonelle linjen i avisen fortsetter som før.

Powered by Labrador CMS