– Det er visse ting som heter statshemmeligheter og nasjonale sikkerhetsinteresser, sier Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu.

Tyrkiske journalister fengslet etter omtale av begravelse

Risikerer ni år i fengsel.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

To tyrkiske journalister er varetektsfengslet og risikerer opptil ni år bak murene etter å ha omtalt begravelsen til en tyrkisk etterretningsoffiser.

Nettsiden til Oda TV publiserte tidligere i uka en video fra begravelsen til en etterretningsoffiser som var drept i Libya.

Etterretningsoffiseren ble identifisert med fornavn og forbokstaven i etternavnet i innslaget, noe tyrkisk påtalemyndighet hevder var brudd på loven om statshemmeligheter.

Tyrkia har sendt flere titalls soldater og etterretningsfolk til Libya, der de trenger opp milits som er lojal til landets internasjonalt anerkjente regjering.

Oda TVs reporter Hulya Kilinc og nyhetsredaktør Baris Terkoglu ble pågrepet og satt i varetekt og risikerer nå opptil ni års fengsel, ifølge den tyrkiske avisa Hurriyet.

– Det er visse ting som heter statshemmeligheter og nasjonale sikkerhetsinteresser, sier Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu til CNN Turk.

Oda TV kaller anklagen grunnløs og viser til at etterretningsoffiserens navn alt var offentliggjort av et medlem i den tyrkiske nasjonalforsamlingen.

Terkoglu har tidligere sittet 9 måneder i varetekt, anklaget for å ha deltatt i kupplaner mot regjeringen, men saken mot ham og de øvrige kom aldri for retten og ble henlagt.

Journalistorganisasjonen Reportere uten grenser (RSF) har plassert Tyrkia som nummer 157. på sin liste over 180 land, rangert etter pressefrihet.

Ifølge Committee to Protect Journalists (CPJ) satt det ved årsskiftet 47 journalister fengslet i landet.

Powered by Labrador CMS