Nytt NRK-bygg på Ensjø
Nytt NRK-bygg på Ensjø.
Nytt NRK-bygg på Ensjø.
Skisser til nytt NRK-bygg på Ensjø
Skisser til nytt NRK-bygg på Ensjø
Skisser til nytt NRK-bygg på Ensjø.
Skisser til nytt NRK-bygg på Ensjø.

Offentliggjør nye skisser av NRK-bygget på Ensjø

– Skal bli et kreativt mediehus i verdensklasse, sier kringkastingssjefen.

Publisert Sist oppdatert

I dag offentliggjorde NRK nye illustrasjoner som viser mulighetene i NRKs byggeprosjekt.

– NRKs nye hovedkontor på Ensjø i Oslo skal bli et kreativt mediehus i verdensklasse og bidra til å gi området og byen et skikkelig løft, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen i en pressemelding.

Planlagt innflytting er i 2029. Forslag til reguleringsplan blir sendt til Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune i august i fjor.

Hun understreker at dette er foreløpige illustrasjoner som viser potensialet og et mulighetsspenn, og ikke et ferdig tegnet bygg.

– De er realistiske når det gjelder høyder, volumer og hvordan et bygg på 50.000 m2 kan tilpasses tomta, omgivelsene og byen rundt. Det nye bygget vil tilrettelegge for NRKs behov og fremtidige medieproduksjon. Det kommer til å bli et veldig godt sted å jobbe.

Illustrasjonene er laget av NRKs reguleringsarkitekter i Rodeo og Nordic. I neste fase starter arbeidet med å detaljere og utforme bygget. 

– Vi er opptatt av at det blir et bygg med gode arkitektoniske kvaliteter, et bygg som begeistrer. Vi har god dialog med Norske arkitekters landsforbund og over sommeren håper vi å kunne utlyse en arkitektkonkurranse, forteller Fürst Haugen. 

Nylig signerte NRK en intensjonsavtale med FutureBuilt der målet er at NRK skal bli et forbildeprosjekt innen bærekraft og miljø. 

Powered by Labrador CMS