Åpner Åpenhetsting i september

26. september slår Norsk Presseforbund opp dørene til historiens første Åpenhetsting. Samtidig innstifter de en ny åpenhetspris, Flavius-prisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det finnes mye kunnskap rundt om i redaksjonene om åpenhetsspørsmål, men man har aldri hatt et forum hvor folk som er opptatt av dette temaet kan samles. Vi ønsker at Åpenhetstinget skal kunne være dette forumet, et sted hvor deltakerne kan få faktakunnskap og hvor de kan utveksle erfaringer om åpenhetsspørsmål, forklarer Norsk Redaktørforenings assisterende generalsekretær og leder av NPs Offentlighetsutvalg, Arne Jensen.

Årlig begivenhet

Åpenhetstinget er planlagt som en årlig begivenhet, og den aller første arrangeres i Oslo 26. september i år. Ifølge innbydelsen vil deltakerne i løpet av seminaret blant annet få vite alt de trenger om den nye offentlighetsloven og om den nye offentlige elektroniske postjournalen, samtidig som de vil få et lynkurs i miljøinformasjonsloven.

I tillegg byr programmet på en debatt rundt innsyn i strafferettspleien og en om hvorvidt informasjonsmedarbeidere er tilretteleggere eller propper i systemet.

Flavius-prisen

Det vil dessuten deles ut en ny pris på Åpenhetstinget, Flavius-prisen. Den er åpen for journalister, redaktører, byråkrater og andre som har gjort en spesiell innsats for åpenhet. Det er en jury på tre (en journalist, en redaktør og en utenfor pressen) som skal vurdere aktuelle kandidater og finne historiens første Flavius-vinner tidsnok til Åpenhetstinget.

– Juryen skal ha sitt første møte i neste uke, så det er fortsatt mulighet til å melde på nominasjoner til Flavius-prisen, sier Arne Jensen.

Powered by Labrador CMS