Klubbleder Dag Idar Tryggestad i Bergens Tidende får beholde medlemmet som gikk til sak mot egen arbeidsgiver. Foto: Martin Huseby Jensen

BT-journalist beholder jobben

Trekker søksmål mot arbeidsgiveren etter at Bergens Tidende (BT) har valgt å trekke oppsigelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Klubbleder Dag Idar Tryggestad bekrefter løsningen overfor Journalisten torsdag ettermiddag.

Kommende tirsdag var journalistens søksmål mot Bergens Tidende berammet til å komme opp i Bergen tingrett.

- Vi har trukket søksmålet nå som Bergens Tidende har valgt å trekke oppsigelsen. Jeg er svært glad for at dette har fått en løsning. Denne situasjonen burde ikke ha oppstått, sier Tryggestad til Journalisten under en pause i et landsstyremøte i Norsk Journalistlag (NJ).

Journalisten som nå får beholde jobben har jobbet over 25 år i avisen, men fikk oppsigelse av BT under nedbemanningsrunden tidligere i år. Journalisten har stått i stillingen i påvente av arbeidsrettssaken.

Får ikke konsekvenser for andre

Det var i fjor at BT vedtok at redaksjonen måtte spare 30 millioner kroner. I februar fikk først 10 ansatte beskjed om at de var overtallige. Etter forhandlinger ble antallet konflikter med journalister redusert til de to. Den andre saken ble forlikt i september. En tredje som gjelder en grafiker er det fortsatt ikke løsning på.

Tryggestad sier at det også er enighet om at BT ikke skal nedbemanne et annet årsverk i stedet for stillingen som nå har løst seg. 

Både klubblederen og sjefredaktør Øyulf Hjertenes i BT sier at de nå er enig om å legge saken bak seg,

- Vi har trukket saken, og vedkommende journalist fortsetter i BT. Jeg er glad for at vi dermed kan sette strek, og se fremover. Jeg har ikke noen kommentarer utover det, skriver Hjertenes i en tekstmelding til Journalisten.

Powered by Labrador CMS