Regjeringen vurderer å stramme inn på telefonsalg. Regionavisene protesterer på vegne av journalistikken

Hylekor svarer fagdirektør hos Forbrukerombudet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaktørene i fire norske regionaviser frykter fall i salget og advarer mot å stramme inn i regelverket for telefonsalg. 

Regjeringen vurderer å fjerne noen av unntakene som gjør det mulig å ringe folk selv om de har reservert seg mot telefonsalg. 

–Når mediebransjen protesterer er det ikke først og fremst på grunn av arbeidsplassene, men på grunn av journalistikken og journalistikkens samfunnsfunksjon, skriver sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten i et innlegg i egen avis. Innlegget er også signert av Øyulf Hjertenes i Bergens Tidende, Lars Helle i Stavanger Aftenblad og Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen. 

De fire sjefredaktørene mener et forbud mot å kontakte eksisterende kunder på telefon vil gjøre det vanskeligere å bygge relasjoner til kundene. 

–Vi opplever ikke at dette er noe kundene våre misliker. Vi får svært få klager, og vi passer også på at vi ikke ringer for ofte.

Forbrukerombudets fagdirektør for e-handel og telefonsalg, Tonje Hovde Skjelbostad, omtaler framstøtet som “et hylekor” i Dagens Næringsliv.

–Det er snakk om å respektere forbrukernes rett til å reservere seg. Det blir imøtegått av et hylekor fra et samlet næringsliv. Det er muntlig sagt, men treffende, sier hun. 

Powered by Labrador CMS