Øyulf Hjertenes. Foto: Bergens Tidende

BA: Øyulf Hjertenes het kandidat til å bli BTs sjefredaktør

Bergens Tidende (BT) har startet jakten på å finne Gard Steiros etterfølger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I midten av juni ble det kjent at Steiro forlater BT for å bli nyhetsredaktør i VG. Nå er prosessen i gang med å finne erstatteren.

Bergensavisens (BA) nettsted Vest24.no siterer en ikke navngitt kilde på at nåværende utviklingsredaktør Øyulf Hjertenes (35) kan gå helt til finalen i ansettelsesprosessen, dersom han ønsker det. Hjertenes, som har hatt ulike stillinger i avisen siden 2005, ønsker selv ikke å kommentere saken overfor BA.

Søknadsfristen til stillingen som sjefredaktør i BT er 15. august. Men styreleder og Schibsted Norge-sjef Didrik Munch sier til BA at de jobber parallelt med å finne navn fordi han tror ikke alle nødvendigvis søker. Sjefen sier han vil ansette noen som kan videreføre Steiros arbeid.

Ifølge BA er andre aktuelle navn BTs kulturredaktør Hilde Sandvik og lederen for BTs samfunnsavdeling, Trond Olav Skrunes.

Avisen nevner også Tor Olav Mørseth, som nylig forlot BT til fordel for jobben som sjefredaktør i Adresseavisen, og Alexandra Beverfjord, som er reportasjeredaktør i NRK, tidligere nyhetsredaktør i Dagbladet.

Ansettelsesutvalget i BT består foruten styredeleder Munch ifølge BA av nyhetsleder Ingvild Rugland og tidligere BT-redaktør Hans-Erik Matre. Rugland representerer de ansatte.

Les mer om Bergens Tidende.

Powered by Labrador CMS