Øyulf Hjertenes. Foto: Bergens Tidende

Her er BTs nye sjefredaktør

Favoritten Øyulf Hjertenes (35) fikk jobben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

(Saken oppdateres)

Dette ble de ansatte i Bergens Tidende informert om på et allmøte klokka 10.30 tirsdag. Styret i BT foretok den formelle ansettelsen på et møte som startet klokka 10.00.

- Det blir ein utruleg spennande jobb, og eg er veldig glad for å få sjansen til å leia ein redaksjon og eit mediehus som kanskje aldri har vore betre enn det me er i dag. Eg vil takka for tilliten, sier den ferske sjefredaktøren til bt.no. Han overtok sin nye stilling med umiddelbar virkning.

Redaksjonsklubben i BT er godt fornøyd med ansettelsen.

– Vi kjenner Øyulf veldig godt. Vi har jobbet i mange år sammen. Jeg oppfatter dette som et godt valg. Den oppfatningen er forsterket ved at vi har hatt en grundig samtale med ham, der han inviterte til samarbeid. Han har mange gode tanker om veien videre, sier klubbleder Dag Idar Tryggestad til Journalisten.

I midten av juni ble det kjent at sjefredaktør Gard Steiro forlater BT for å bli nyhetsredaktør i VG. Siden har prosessen med å finne erstatteren pågått. Det oppsto tidlig spekulasjoner om at nåværende utviklingsredaktør Hjertenes kunne gå helt til finalen i ansettelsesprosessen, dersom han ønsket det.

Økonomijournalist

Hjertenes har hatt ulike stillinger i avisa siden 2005, da han startet som økonomijournalist. De siste årene før han ble utviklingsredaktør har han jobbet som leder for helgeredaksjonen, utgavesjef, prosjektleder og redaksjonssjef. Hjertenes har tidligere bakgrunn fra Firdaposten, Forsvarets Forum, BA og Dagbladet.

Søknadsfristen til stillingen som sjefredaktør i BT var 15. august. Men styreleder og Schibsted Norge-sjef Didrik Munch jobbet parallelt med å finne kandidater som eventuelt ikke var blant søkerne.

Munch mener at ingen kjenner BT sine utfordringar bedre enn Hjertenes, og er overbevist om at han har alle forutsetninger for å lede Vestlandets største mediehus i en digital framtid.

– I dei ulike rollene Øyulf har hatt i BT har han dokumentert solide leiareigenskapar. Han nyter brei tillit i mediehuset, har brei journalistisk erfaring, og har heile tida arbeidd tett på miljø som har utforma digitale medieprodukt for framtida. Han er ein moderne medieleiar, sier Munch til bt.no.

Mange navn på blokken

Etter det Journalisten forstår har redaksjonsklubben jobbet aktivt for en lokal ansettelse, framfor å få en sjefredaktør fra andre deler av Schibsted-konsernet. Klubben har vært opptatt av å få en redaksjonell leder som også kan ivareta BTs interesser innad i Schibsted.

Andre aktuelle navn skal ha vært BTs kulturredaktør Hilde Sandvik og lederen for BTs samfunnsavdeling, Trond Olav SkrunesTor Olav Mørseth, som nylig forlot BT til fordel for jobben som sjefredaktør i Adresseavisen, og Alexandra Beverfjord, som er reportasjeredaktør i NRK og tidligere nyhetsredaktør i Dagbladet.

Ansettelsesutvalget i BT har bestått av styredeleder Munch, nyhetsleder Ingvild Rugland og tidligere BT-redaktør Hans-Erik Matre. Rugland representerte de ansatte.

Les mer om Bergens Tidende

Stiftelsen skal godkjenne

Ansettelse av ny sjefredaktør skal, i tillegg til styrebehandling, godkjennes av BTs interne J.W. Eides Stiftelse. Stiftelsen ble etablert i 1985 og har som formål å “sikre og fremme Bergens Tidende som en frittstående, liberal, borgerlig og partipolitisk uavhengig avis.”

Stiftelsens to hovedoppgaver er å godkjenne valg av ansvarlig redaktør og å godkjenne eventuelle endringer i bedriftens formålsparagraf. To av stiftelsens styremedlemer velges av Bergens Tidendes generalforsamling, ett medlem oppnevnes av Chr. Michelsens Institutt og ett medlem oppnevnes av Fritt Ord.

Powered by Labrador CMS