Svakere resultat i NTB

Men det skyldes kostnader ved omstillinger, heter det fra selskapet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge tall fra NTB hadde selskapet i fjor et driftsoverskudd på i underkant av 800.000 kroner etter nedskrivning av aksjer. Det er betraktelig svakere enn året før da driftsoverskuddet var på 11,2 millioner.

I en pressemelding forklarer sjefredaktører Pål Bjerketvedt den svake utviklingen med ekstraordinære kostnader til omstillinger i bedriften. I fjor ble det satt i gang et gavepensjonsprogram for alle medarbeidere over 62 år. Ifølge meldingen takket 12 medarbeidere ja til dette tilbudet.

Bjerketvedt sier at i et mediemarked hvor det pågår restruktureringer og kostnadsreduksjoner ikke er rart at også NTB måtte tilpasse seg slike forutsetninger.

Uten denne kostnaden ville driftsresultatet vært på linje med året før.

Svakt tilbake

Blant annet ble nyhetstjenesten møtt med at Schibsted Norge vurderte å starte en konkurrerende virksomhet for sine bedrifter.

De to store divisjonene økonomisk i NTB er nyhetstjenesten og fototjenesten med en omsetning på henholdsvis 71,2 millioner og 92,2 millioner. Begge går litt tilbake sammenlignet med 2011, men svakt. Spesialtjenester derimot øker omsetningen fra 22,4 millioner i 2011 til like under 30 millioner kroner i fjor.

NTB har i tillegg flere felleskontrollerte selskaper som Retriever, Universum, Nyhetsgrafikk.no og Samfoto.

Bjerketvedt mener NTB er bra giret for fremtiden.

– Vi har lagt et godt grunnlag for de to-tre neste årene. Vekst har vært selskapets strategiske hovedretning, den ambisjonen står ved lag, sier Bjerketvedt.

Powered by Labrador CMS