Høyesterett avviste Danielsens Hegnar-anke

Dermed blir tilsvarsdommen fra lagmannsretten stående.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var like før jul det ble klart at advokat Per Danielsen tapte sin sak mot Trygve Hegnar i lagmannsretten. Danielsen hadde anket en tilsvarsdom fra tingretten.

Advokaten gikk til sivilsak mot Hegnar etter at bladet Kapital, i sin spalte «Tilbakeblikk» på nyåret i 2010, gjenga deler av VG-artikkelen «Forfulgt av Trygve Hegnar».

Danielsen mente han hadde tilsvarsrett på denne spalten, noe Hegnar avviste da den ikke bragte nye fakta. Nå er det klart at også Høyesterett er enig med Hegnar i dette.

Tapte, igjen

Et enstemmig ankeutvalg finner ikke noe i domsavgjørelsen fra lagmannsretten som tilsier at den skal fremmes for Høyesterett, og avviser anken. Samtidig må Danielsen betale 15.000 kroner i saksomkostninger til Hegnar. Dette kommer på toppen av saksomkostningene fra lagmannsretten.

Trygve Hegnars advokat Kyrre Eggen sier til Journalisten at dette er et forventet resultat fra deres side. Han forteller at de er godt fornøyd med at Høyesterett har valgt å la dommen fra lagmannsretten bli stående.

– Dette er også første gang på lenge at tilsvarsretten blir behandlet i Høyesterett. Saken er derfor prinsipiell ved at den trekker opp grensene for tilsvarsretten, blant annet at fakta kun kan besvares med fakta, sier Eggen til Journalisten.

Powered by Labrador CMS