Thomas Stray fikk ikke medhold da PFU behandlet hans klage mot Dagbladet på dagens møte.

Pressens Faglige Utvalg

PFU: Dagbladet brøt ikke god presseskikk

Var klaget inn av finansmannen Thomas Stray.

Publisert Sist oppdatert

«Det var ikke brudd på god presseskikk at Dagbladet omtalte koblinger mellom finansmannen Thomas Stray og en angivelig «narkobaron» fra Irland», konkluderte Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Stray hadde klaget inn en Dagbladet-artikkel publisert i september, hvor han mente at avisen koblet ham til den angivelige narkobaronen på et spekulativt og uriktig grunnlag.

«Thomas Stray - tidligere Thomas Øye - flyttet til Dubai i 2002, etter flere intense år i norsk næringsliv. Nå kan Dagbladet avsløre ny informasjon om den omstridte finansmannen», heter det i Dagbladets artikkel – hvor det blant annet kommer fram at Stray skal ha samme kontoradresse som den omtalte iren i Dubai.

Stray avviser at han har personlige eller profesjonelle bånd til mannen, og reagerer derfor sterkt på Dagbladets koblinger. I klagen peker han også på at Dagbladet i artikkelen trekker fram en 22 år gammel dom mot ham. 

–  Jeg skjønner veldig godt at klager ikke synes at dette er ok, sa Nina Fjeldheim, som representerer allmennheten, da utvalget behandlet klagen i dag.

Hun mente at det fremsto som veldig tabloid å kjøre så hardt på basert på opplysningene som kom fram i artikkelen.

PFU-leder Anne Weider Aasen hadde også forståelse for klagers reaksjon. Hun mente imidlertid i likhet med resten av utvalget at Dagbladet ikke hadde brutt god presseskikk.

– En skarp artikkel, men er innenfor det man må kunne skrive på dette feltet, sa PFU-lederen, som også påpekte at artikkelen inneholdt relevant og interessant informasjon.



Powered by Labrador CMS