Frode Hansen (Dagbladet) og Øyvind Kvalnes (BI) under dagens PFU-møte.

Pressens Faglige Utvalg

Gaute Grøtta Grav vant  frem med PFU-klage

Åndalsnes Avis brøt god presseskikk da de publiserte feilaktig opplysning. 

Publisert Sist oppdatert

Det var en artikkel med tittelen  «Ville lage film i stemmelokalet: – Ikke tillatt» som ble klaget inn av Farmen-kjendis og tidligere ordførerkandidat (H) i Rauma, Gaute Grøtta Grav

I artikkelen skriver avisen at Grøtta Grav i en e-post til kommunen spør om å komme til rådhuset for å filme en informasjonsfilm om forhåndsstemming.  

Åndalsnes Avis skriver at ordførerkandidaten sier til kommunen at han har en avtale om å publisere videoen på Åndalsnes Avis sine nettsider. Men i artikkelen sier imidlertid redaktøren i avisen at de ikke har mottatt en forespørsel av Grøtta Grav.

«Hadde ikke kontaktet avisa», het det i mellomtittelen.  

Han hadde imidlertid vært i kontakt med annonseavdelingen. Før publisering sjekket redaktøren at ingen i redaksjonen hadde snakket med klager om en slik film. Han fikk ikke sjekket med annonseavdelingen på grunn av sykdom, opplyste avisen.

«Jeg blir fremstilt useriøs når jeg i søknaden til Rauma Kommune informerer om at jeg har avtale med avisa for publisering - men avisa nekter for at jeg i det hele tatt har kontaktet dem», skriver han i klagen.

Klager mener det er belastende å bli fremstilt som en som snakker usant, og han fikk støtte fra utvalget. Feilen ble ikke rettet opp av avisen, og utvalget landet på fellelse på punkt 3.2 i Vær varsom-plakaten om opplysningskontroll.  



Powered by Labrador CMS