Ragnhild Ås Harbo var forberedt på at anmeldelsen kunne blitt henlagt, nå har hun gjort det hun kunne. – Det føles bra. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

Politiet henlegger Ragnhild Ås Harbos politianmeldelse

Saken er foreldet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I slutten av oktober stod Ragnhild Ås Harbo fram på Facebook og fortalte om da hun var journalist i Aftenposten og ble utsatt for seksuelt overgrep på reportasjetur. Hun var på dette tidspunktet 22 år. 

I intervjuer fortalte hun om den siste kvelden på reportasjeturen da det ble feiret med kollegene på et hotellrom. Harbo sovnet på dette rommet. Etter hvert våkner hun av at en mannlig kollega har kledd av henne og forsøkte å ta av henne bh-en. Hun klarte å komme seg ut av rommet uten at noe ytterligere skjedde. 

Harbo sier hun meldte fra til ledelsen i Aftenposten og at hun følte at de tok henne på alvor.

LES OGSÅ: Tidligere Aftenposten-journalist står fram om overgrep

I midten av november ble det kjent at Harbo, som nå inntil nylig jobbet i NRK, hadde vært i kontakt med advokat John Christian Elden og at saken ble anmeldt til politiet. 

– Jeg angrer på at saken ikke ble anmeldt da det skjedde. Den gangen var jeg veldig sårbar, jeg hadde ikke jobbet meg gjennom det og jeg var sliten, fortalte hun NRK da. 

Harbo viste også til at det var kommet til mange saker etter at hun stod fram, og at hun gikk til anmeldelse for å vise at det er mulig. Dessuten var det også hennes siste steg for å sette punktum i saken.

Nå har også politiet satt punktum, melder NRK. Anmeldelsen mot en kollega i et annet mediehus er henlagt fordi saken er foreldet. Dette ble hun også klar over etter å ha vært i samtaler med Elden. Harbo regnet uansett med at saken ville blitt henlagt på grunn av bevisets stilling siden det handlet om ord mot ord. 

– Jeg har fått beskjed om at saken er henlagt. Nå har jeg i alle fall gjort det jeg kunne, og det føles bra, sier Harbo til NRK.

      Powered by Labrador CMS