Mediefolk:

Radio Bø har ansatt Lill Therese Solsem i fast stilling som radiomedarbeider. Her med dattera Johanne, som var med mamma innom jobb. Foto: Kristine Lindebø

Hun starta i Radio Bø med praksisplass på ungdomsskolen. Nylig ble hun fast ansatt i lokalradioen, som nå utvider med to stillinger

Har også erfaring som helsefagarbeider, brannkonstabel og bussjåfør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er like gammel som Radio Bø, og har på mange måter fått den inn med morsmelka, sier Lill Therese Solsem til Journalisten.

Bøfjæringen, som personer fra Bø i Vesterålen gjerne kalles, er nyansatt radiomedarbeider i Radio Bø, i fast 50 prosent stilling. Den lille radiostasjonen utvider med to halve stillinger, i tillegg til daglig leder og programleder Ted Ivar Paulsen. I tillegg kommer en god gjeng med frivillige, som først og fremst driver stasjonens ukentlige radiobingo.

Solsem har ikke bare hørt på radioen hele livet – allerede på ungdomsskolen startet hun med arbeidspraksis i Radio Bø én dag annenhver uke, fordi hun var skolelei. Etter det har hun vært innom som vikar nå og da, ved siden av jobber som helsefagarbeider og bussjåfør. Fortsatt er hun med i brannvesenet i Bø.

– Vi har mange faste lyttere som stadig spør etterlyser oss når vi har ferie. Det er godt å vite at vi gjør en jobb som lytterne setter pris på!

– Lettelse

Radio Bø har, siden oppstarten i 1986, vokst til å bli en stor lokalradio i norsk sammenheng. De har kjøpt konsesjoner og blitt en radio for hele Vesterålen, og i tillegg for Hamarøy og Lødingen. I det siste har lokalradioen har vært gjennom en usikker tid med tanke på ansatte, med bare daglig leder og programleder Ted Ivar Paulsen fast på plass i radiolokalene i Bø. Han er imidlertid helt avhengig av å ha en annen med seg under de daglige formiddagssendingene.

– Det er en lettelse! sier Paulsen.

– Vi har blitt tvunget til å finne nødløsninger og ta det litt fra dag til dag. Det er veldig greit å ha folk på plass nå.

Solsem i Bø er med på forberedelsene og avviklinga av sendingene, svarer telefoner, betaler regninger, samt holder styr på den ukentlige radiobingoen. I tillegg skal reporter Rayner Skare Lind lage innslag og reportasjer, med base på Melbu i Hadsel kommune. Han er også redaktør for den frivillig drevne Radio Melbu. Det ser ikke Paulsen på som noe problem, selv om også de får store deler av inntektene sine fra radiobingo.

Bygger eget DAB-nett

Med utbygginga av Radio Bøs egne DAB-nett håper Paulsen på enda flere inntekter, både fra bingo og annonser, som gjør at de kan lage enda mer godt innhold til sendingene.

– Håpet er jo at Rainers stilling skal kunne utvides til 100 prosent etter hvert.

Radio Bø bestemte seg tidlig for å bli med på overgangen til DAB, og jobber nå med utbygging av eget DAB-nett for to regioner. Det vil utvide dekningsområdet deres ytterligere, etter å ha tatt over konsesjoner i flere regioner siden 2002. Blant annet står Lofoten og Ofoten med Narvik nå for tur, mens folk i Vesterålen, Hamarøy og Lødingen allerede kan lytte til sendingene.

Det skjer mye i Radio Bø, og i de andre mediene i Vesterålen. Journalisten er på tur i regionen denne uka, og det kommer flere små og store saker herfra framover.

Powered by Labrador CMS